-----------------------------------
BMB
28 Mar 2012 14:27

Vand microscop IOR
Scot la vanzare un microscop optic biologic marca IOR. Microscopul vine cu un ocular 15x, cu condensorul original, si masuta de translatie X-Y cu deplasare din doua suruburi laterale pe doua axe neperpendiculare, dar cu posibilitate de rotire a masutei de translatie. Microscopul l-am achizitionat acum 5 ani si ceva si l-am folosit doar de vreo 6 ori. E achizitionat de la un anticariat si starea in care era initial e mentinuta si acum, adica aspect de "imbatranire" cu rugina in cateva locuri (se poate curata) si oxidarea pe margini a oglinzilor de colectare a luminii (una plana alta concava). L-am mai ingrijit de-alungul timpului, nefinisandu-l insa, dar functional este ok. Optica condensorului nu are probleme, la fel si ocularul. 
Un avantaj al acestui model pentru diferite aplicatii ar fi posibilitatea de a apleca partea superioara a microscopului (focuserul si masuta de translatie) la un unghi fata de orizontala (chiar si paralel), asa cum se vede si in imagini.
Impreuna cu instrumentul mai pun la vanzare si un obiectiv 40x Carl Zeiss (in pret), revolverul microscopului acceptand pana la 3 obiective montate simultan.
Un filmulet ca exemplu realizat prin acest microscop (cu tot cu obiectivul pus la vanzare) la protozoare gasite intr-o picatura de apa de la flori se gaseste aici:
http://www.youtube.com/watch?v=6h4axWZRerQ&feature=youtu.be
Pretul de vanzare este de 300RON.
Vanzarea/cumpararea vreau sa se realizeze doar in zona Bucurestiului.
Intrebari astept aici, oferte pe PM.
Multumesc.
Max

BMB
29 Mar 2012 10:12


Reducere de pret: 270RON
Max

ysr
29 Mar 2012 15:42


Da-mi, te rog, un numar de telefon pe pm. Ma intereseaza, dar am nevoie de cateva lamuriri.
Multumesc.

BMB
29 Mar 2012 16:54


Momentan microscopul este rezervat.
Max

BMB
03 Apr 2012 01:29


Microscopul este vandut. Se poate inchide. 
Multumesc.
Max