-----------------------------------
SorinT
01 Apr 2012 12:48

Nexstar 8SE test!
-----------------------------------
Va salut pe toti!   

La inceputul lunii trecute am desfacut cu mare placere cutia (totul se afla intr-o singura cutie) noului telescop Nexstar 8 SE (20 cm, SC, f/10). Dupa cum se stie, montura este azimutala. Chiar am dorit asa ceva, dupa 2 ani in care am folosit una ecuatoriala, AS-GT de la Celestron, buna de tot. Dar, din cauza spatiului a trebuit sa o vand pe ebay si cu banii luati am cumparat ceva mult mai compact. 
Avantajul, este o montura usoara, incape cu usurinta pe balcon, nu este zgomotoasa, are go-to :) (desi nu folosesc deloc functia asta).
Dezavantajele sunt mai multe: necesita pad-uri anitvibratie (care sunt scumpe) dar folositoare, trackingul, nu este tocmai bun (pt observatii vizuale ste perfect) pt astrofotografie. Dar, telescopul este de o calitate fff buna. 
Atasez niste poze facute acum cca 1 luna. Am incercat si o nebuloasa, 10 expuneri de 15sec la iso1600, proecesate ulterior cu DSS. Jupiter nu este procesat deloc, este cea mai buna expunere pe care am reusit sa o fac la iso 200, 0,5" printr-un CanonEOS550D.voi incerca un mega-stack azi, cate cadre sugerati (cel putin)? Am impresia ca la peste 1 minut rotatia planetei afecteaza imaginea, nu?  : :D