-----------------------------------
gabi
05 Apr 2012 20:28

M104
Am incercat, noptile trecute cand a fost senin, sa fotografiez M104.

Locatie Bucuresti,
25X60sec 
Vixen ED81S-FR 0,8x f/500mm + Atik 314L+/ -15  grade,bin 2x2 cu filtru baader red
SW EQ6- ghidaj cu SW 102/500mm +qhy5 
Achizitie, ghidaj, stack, Maxim DL.

Obiectul este destul de jos,poluarea de toate felurile, fiind foarte mare la aceasta altitudine.

jimao22
05 Apr 2012 20:50


Nu sunt eu in masura sa-mi dau cu parerea, dar mie imi place. E chiar frumos. 
Ai si tu o mica problema cu punerea in pol, dar date fiind conditiile (presupun ca ai pozat de pe balconul de unde nu ai vedere dacat spre sud, nu? ), este foarte bine.

gabi
05 Apr 2012 21:13


Punerea in pol am facut-o, prin metoda driftu-lui, este o problema cred  de la FR(Sky Optic) si de la focalizare care se modifica din cauza variatiilor de temperatura.

P.S. Important este sa mergem mai departe, sa incercam, sa invatam din greseli si mai ales din sfaturile celor mai avansati.Este un hobby frumos.

http://www.astronome.fr/produit-correcteurs-reducteurs-de-focale-reducteur-correcteur-de-focale-08x-sky-optic-1346.html

Emil
09 Apr 2012 23:12


si de la focalizare care se modifica din cauza variatiilor de temperatura. 

hm aici nu stiu daca as fi de acord cu tine, cat de mult a variat temperatura, ai masurat-o? In general pentru ca variatiile de temperatura sa influenteze focalizarea, acestea trebuie sa fie destul de mari.
Eu cred ca de vina este si bin-ul de 2x astfel injumatatesti rezolutia sistemului si de aceea stelele pot aparea un pic defocalizate.
In rest e mult mai bine fata de niste cadre ca le am de la tine si din care oricat am incercat sa le "maltratez" software tot nu am putut sa le corectez.

gabi
10 Apr 2012 07:29


Diferenta de temperatura afost de 5 grade, intre 9 PM si 3 AM .