-----------------------------------
Corneliu
21 Apr 2012 15:45

Telescop astrograf
Buna ziua,

Arunc si eu o manusa, isi da cineva cu parerea despre acest instrument? Mi-a atras atentia din mai multe motive, are cineva asa ceva? O opinie avizata mi-ar prinde bine :).

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4762_GSO-6--Imaging-Newtonian---6--f-4---2--Monorail-focuser.html

Mult noroc,

Cornel.

Stanescu Octavian
21 Apr 2012 16:08


daca vrei sa faci astrofotografie DSO  trebuie sa investesti si in montura EQ6 .
GSO nu are reputatie grozava la calitatea opticii.
pe langa costul tubului optic se mai adauga si corectorul de coma  vreo 120E ce cumperi separat .

cmatei
21 Apr 2012 17:17


Totusi: are doar 4.4kg (merge si o montura mai mica), un focuser care pare bun, in care corectorul TS se poate infileta, ceea ce e un avantaj. Secundara e mare din start si daca ma uit unde-i montata cred ca are si ceva backfocus.

GSO cred ca poate sa faca orice fel de oglinzi dupa pret :-) iar la o adica se pot schimba. 

N-o sa ma apuc sa laud produsul ca nu stiu nimic despre el, insa cele de mai sus sunt extra-uri care in general trebuie rezolvate separat la un OTA care n-a fost conceput pentru foto. Intr-adevar, daca te tenteaza n-ar fi rau sa gasesti posesori.

EDIT: cred c-am citit peste randuri aia cu infiletatul corectorul in focuser, nu e cazul.

Corneliu
23 Apr 2012 10:52


Multumesc pentru comentarii :))

Spor la observatii.

Corneliu.