-----------------------------------
iuli72an
14 Mai 2012 13:00

M5 si M104 din Bucuresti
-----------------------------------
Va salut,


Pot spune ca am mai incercat cateva observatii astronomice din Bucuresti, reusind dupa cateva incarcari sa gasesc, pe cerul "jegos" al Bucurestiului cate ceva interesant.

Asar am putut observa (pe langa mereu identificabilul M3) roiul M5 si galaxia M104(Sombrero).

Nu am sa mai comentez prea multe, pentru ca observatiile astronomice si rezultatele din Bucuresti ajung sa fie de prisos in ceea ce priveste locatia. Totusi m-am ganditsa va pot exemplifica in mod grafic (prin poze) ce anume am vizualizat.

Ce m-ar interesa sa imi spuna si mie cineva, daca stie, cum se numesc grupurile de stele marcate cu rosu? Pe Stellarium doar doua dintre stele  scrie cum se numesc (HIP 61654 si 61656). Oricum acestea toate parca formeaza un L, indreptat fix spre M104.

Oricum, la prima ocazie abia astept sa cumpar un ocular de 32mm sau 40mm. Chiar nu stiu care anume ar fi mai indicat. Poate aveti ceva sfaturi.

NOTA: Pozele nu sunt facute de mine. Ele sunt folosite doar ca sa dau exemplu a modului de vizualizare si poluare luminoasa (evident si limitarile telescopului in aceste conditii date).

Cer senin.