-----------------------------------
iuli72an
17 Mai 2012 22:19

Night adapted vision
M-ar interesa sa stiu cum pot face in Windows 7 sa pot vedea tot ecranul (iconite, backgound, web browser, Acrobat Reder, etc.) sa fie in ROSU pentru adaptarea vizuala pe timp de noapte?

Exista vre-un soft care converteste tot output-ul LCD/CRT in ROSU sau trebuie sa imi cumpar/fac un filtru rosu?

M-ar ajuta enorm, nu doar la astromie ci si in alte situatii ce necesita sa nu "iradiez" mediu din jurul meu cu lumina de la laptop sau PC.

auriga
17 Mai 2012 22:40

Re: Night adapted vision
unul dintre softurile ce face asa ceva ar fi un mic companion la Backyard EOS, numit Backyard Red.

UFO
18 Mai 2012 00:23


majoritatea programelor de astronomie serioase, au un mod night vision, care iti coloreaza tot ecranul in rosu

iuli72an
18 Mai 2012 08:53


Eu am testat pe Windows 7 programul TheSkyX Student Edition. Cred ca asta incerca sa faca la Night Mode, insa problema este ca Windows 7 nu prea accepta ceva, pentru ca deschide doar Control Panel\Appearance and Personalization\Personalization, apoi da o eroare aplicatia.

O sa incerc si BackyardRED. 10x

UFO
18 Mai 2012 09:27


in windows 7 --> personalize (cu clik de dreapta pe desktop) --> window color (din partea de jos, icoana a 3-a de la dreapta catre stanga jos) --> alegi ruby (din dreapta sus in col&#539;) ---> Advanced appearenced settings --->window (si pui red). iti v-a rezolva o parte a problemei

mflorian
18 Mai 2012 10:10


iti v-a rezolva o parte a problemeiiar pe celelalte le va rezolva o folie rošie.

iuli72an
18 Mai 2012 10:11


Chiar ca...doar o parte din probleme. Mai bine zis o nesemnificativa parte a problemei. :D

BackyardRED este free si rezolva majoritatea problemelor.

Multumesc!

starbuck
18 Mai 2012 15:15


Nu e nevoie de nici un tool in afara de cel oferit direct de drivere. Orice placa video are setari de Levels sau color balance(desktop->properties->settings->advanced).
La Levels se modifica pe canalul Red sau la Color Balance se modifica balansul de red pana la obtinerea dominantei dorite (eu de ex. prefer color balance). Apoi se ajusteaza luminozitatea corespunzator.
In functie de drivere acest profil se poate si salva pentru aplicarea optionala ulterioara.

iuli72an
18 Mai 2012 16:12


Salut, partea cu driverele trebuie sa va spun ca nu prea este OK. Eu am incercat acest lucru si nu e mare efect. In plus depinde in foarte mare masura da LCD si de capacitatea placii video.

Varianta de acum cu BackyardRED este OK.

Multumesc, se poate inchide topicul.

mihai
20 Mai 2012 04:02


decat folie rosie, nu ar fi mai bine o pereche de ochelari rosii ? ar fi mai comod si mai rapid (cred)

UFO
20 Mai 2012 04:07


ideea este ca ochiul sa nu sufere variatiuni prea mari de la monitor la ocular. La variatia de rosu ne adaptam ce-l mai usor (nu degeaba farurile de frana de la masini sunt rosii).  Buna ideea. In practica e mai convenabil totusi un red screen.