-----------------------------------
Jabba the Hutt
05 Iun 2012 20:01

Tranzitul lui Venus la Constanta
Astazi, pentru a intampina tranzitul lui Venus din 2012, CMSN Constanta organizeaza o noapte alba de observatii astronomice care va culmina cu observarea tranzitului planetei Venus. Sesiunea de observatii va avea loc la Cazino, langa Acvariu. La acest eveniment vor fi prezente: luneta 80/1200 Carl Zeiss Jena, luneta 63/840 Telementor, binoclu Orion, telescop newtonian 114/1000. Este asteptata si presa.

Cristian Ch
06 Iun 2012 15:58


Asteptam niste poze. Cred ca la mare s-a vazut cel mai bine tranzitul.

UFO
06 Iun 2012 19:31


ati prins contactele 3 si 4 ?

Jabba the Hutt
07 Iun 2012 09:39


Da, le-am prins bine, dar cu pozezele suntem cam cacaciosi... Cu lunetele noastre Zeiss din epoca de aur a fost cam greu(imposibil) sa punem DSLR-ul pe telescop(nu ca am avea unul :cry:  ) Eu tot incerc sa ma lupt cu aia de la Delfinariu sa mai bage niste adaptoare, un aparat foto ca lumea... Oricum actiunea asta a fost organizata de Planetariul nostru care la observatii astronomice depinde de mine si de inca un baiat( singurii care cunoastem astronomie generala in Constanta si reprezentantii Constantei la ONAA 2012) In materie de astrofoto mai am eu cateva notiuni stranse de pe forum si din practica facuta cu dslr-ul unui prieten. O sa-mi iau oricum in curand un dslr si niste adaptoare si poate se schimba putin lucrurile.