-----------------------------------
raduM
15 Noi 2006 02:32

RADU
recitesc cu placere romanle lui Dumas...acum 20 de ani le citeam cu aceeasi placere 
si pe atunci imi construiam prima luneta, dintr-o lentila de ochelari ca obiectiv, o foaie de preshpan ca tub si un obiectiv de smena ca ocular... vremuri ale marilor cautari.
si n-am gasit.

Abel Cavași
15 Noi 2006 09:53


Bine ați venit printre noi, domnule profesor!

Doru Dragan
15 Noi 2006 10:37


Ati gasit ... Cu totii gasim. Din pacate doar ceea ce au pierdut altii :) Si ati gasit acest forum (pe care probabil ca multi altii l-au pierdut) despre care Abel sustine ca nu s-exista altul mai tare. Si daca Abel spune asta care-i umblat prin lume :D Bun venit si speram sa aveti in bagaj cel putin o teorie fizica mai neconventionala! Ca se poarta pe la noi :D

Spencer
15 Noi 2006 20:48


bine ati venit pe forum

stelaru
16 Noi 2006 16:52


Bun venit!

Poate ca ideea construirii unor lunete mititele pentru copii, de catre ei - nu ar fi chiar asa de rea...

Ca reviste de genul asta sau emisiuni la TV nu mai sunt de muuult... :cry:

raduM
16 Noi 2006 17:06


E chiar o idee foarte buna. Majoritatea sunt copii de clasele 6-7 care trebuie sa invete jucandu-se. Le va face placere :D.

Alexandru Rautu
16 Noi 2006 17:44


Bine ati venit pe forum ...

P.S. Dragutz modelul ala ...

raduM
16 Noi 2006 21:41


Intr-adevar, daca ma straduiesc nitel imi dau seama ca am gasit.
N-am mai facut astronomie practica de multa-multa vreme: orientarea preateoretica m-a indepartat.
Dar incep sa regasesc...
Ma uit (deocamdata) pe topic-urile referitoare observatii dar mai ales pe "self made" si ma minunez de cate - si ce! - chestii sunt la dispozitie, comercializate. 
"Poate n-am observat eu bine" dar lumea a evoluat serios...  :lol: 
Nu, chiar serios  :wink: . Cand am vrut sa slefuiesc o oglinda (tot acum 20 de ani) am umblat o multime dupa doua discuri de sticla iar cand le-am obtinut... n-am avut ce face cu ele. 
The world is changing.

lucia lucia
28 Ian 2007 00:57


vad ca nu spune nimic, am sa spun eu:
dl. prof. a obtinut titlul de doctor "magna cum laudae".
Imi pare rau ca n-am fost acolo.
Imi pare rau ca nu mai sunt acolo  :cry: .

Abel Cavași
28 Ian 2007 01:08


Nu mă miră   :wink: , dar mă încântă! Să ne trăiască, la mulți ani! Sunt convins că Radu merită acest titlu. Să-l respectăm cum se cuvine!

Eu aștept cu înfrigurare intervențiile tale, Radu! Acum înțeleg de ce nu ai avut timp. (Oare înțeleg?).

Doru Dragan
28 Ian 2007 12:25


Din pacate d-le profesor dupa acest titlu nu mai urmeaza decat distinctia suprema: DOCTOR HORMONIS PAUZA :D Felicitari!

Alexandru Rautu
28 Ian 2007 14:30


Felicitari d-le profesor!  ... pardon Profesor Doctor :D .

raduM
29 Ian 2007 12:30


O pauza ar fi binevenita. Cu hormonis... mai aveau saptamana trecuta la Mall, o sa caut si-mi iau o sacosa intreaga cand gasesc  :lol:  :lol:  :lol: 
Multumesc  :oops: .

Abel Cavași
20 Mar 2007 14:52


Radu, felicitări pentru acribia și pentru răbdarea cu care ai demontat &#8222;teoria&#8221; lui Iacob și mulțumesc pentru faptul că ai păstrat un ton rezonabil în fața unei asemenea provocări. Ca moderator, sunt fericit că nu a trebuit să închid subiectul sau să fac vreo modificare a mesajelor tale.

IccyNecro
20 Mar 2007 21:03


In primul rand "FELCITARI!!".. i`m waitin` for a party^^, where should i come??^^.. si in al doilea rand: /pentru zircon:/ 

[/quote]
Radu, felicitări pentru acribia și pentru răbdarea cu care ai demontat &#8222;teoria&#8221; lui Iacob și mulțumesc pentru faptul că ai păstrat un ton rezonabil în fața unei asemenea provocări.
[quote]

 Asta nu inseamna ca se bucura de faptul ca domnul profesor "i-a inchis gura" domnului iacob, ci il felicita pentru rabdarea de care a dat dovada in "procesul" de convingere a faptului ca teoria nu e corecta. Uita-te la jumatatea plina a paharului :wink: !!

Alexandru Rautu
21 Mar 2007 00:01


zircon are dreptate in privinta acelei fraze... cat despre domn profesor era si normal sa apara mesaje cu nuanta ironica, avand in vedere ce articole nestiintifice, ambigui, care n-au nici o legatura cu fizica, avea in fata... cum te poti aptine cat autorul acelor articole continua sa sustina ca teoria lui este revolutionara, cand ea nu are nimic stiintific in ea, pura beletristica.

raduM
21 Mar 2007 00:24


Abel, ti-am explicat motivele mele. Ar trebui să știi.  :roll: 
Parțial, am explicat și în alte posturi.
Nu mi-a făcut și nu-mi face nici o plăcere să mă "cert" cu dl Iacob. 
Doar era necesar. :cry: 

Dealtfel, aici este un topic "who' s who", de prezentare. Nu-mi face plăcere nici un comentariu la adresa altor topice. :cry:

IACOB DUMITRU
21 Mar 2007 05:58


Și eu vă felicit domnule profesor pentru răbdarea de a contribui la adâncirea unor discuții pe tema teoriei mele.   Sper ca fiecare să fi avut ceva de câștigat de pe marginea acestor dezbateri constructive.  Eu nu am avut niciodată senzația că mă cert cu dumneavoastră.  Era firesc ca rațiunea să refuze idei atât de neobișnuite.

Mulțumesc domnule Zircon, dar să știți că și eu mă uit la partea plină a paharului, nu degeaba se spune că dacă nu te invidiază nimeni înseamnă că nu exiști. Nu este cazul domnului profesor pentru care, fără nici o urmă de ironie, am un respect deosebit.

raduM
21 Mar 2007 10:56


Schimbul de mingi cu dl. Iacob a fost un meci în doi. Iar dumnealui înțelege și sensul unui astfel de meci.
Atât timp cât nu au existat intervenții decât de pe margine (bine, excepție Abel care a mai atenuat și Lulu care s-a jucat), nu înțeleg nici dorința de a face galerie, nici comentariile de după aceea. Mai ales aici. 

Domnule Iacob, propun ca, data viitoare, să ne scriem prin poșta obișnuită, poate că poștașii nu se uită prin plicuri.  :lol:  :lol:

Doru Dragan
21 Mar 2007 12:42


Trebuie totusi lamurita povestea asta si nu vad (din pacate) alt loc decat aici :( Care haita? Eu i-am atras primul atentia d-lui Iacob ca limbajul pe care-l foloseste e complet imbarligat. Tot eu am inceput sa fac primele "traduceri" :) Atunci cand s-a implicat dl RaduM eu am tacut. Deci inca odata, care haita?
Zircon, in afara de tot felul de senzatii digestive, ai cumva si o parere despre teoriile d-lui Iacob? Ai o parere despre limbajul pe care-l foloseste? Ai vreo parere despre pretentiile d-lui Iacob cu privire la caracterul fundamental si revolutionar-novator al acestor teorii?

Alexandru Rautu
21 Mar 2007 23:37


Aloooo.... lume. Topicul asta dintre cate vad se numeste RADU, nu radu vs. iacob ... puteti deschide cate topice vreti pe diverse; discutia nu isi are locul aici la sectiunea "Who's Who" ...  :wink:  :?

Abel Cavași
04 Mai 2007 08:36


Voi ce credeți, oare l-am supărat cu ceva pe Radu prin [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=15448#15448]mesajul meu anterior de la &#8222;Hexagonul lui Saturn&#8221;? De ce nu mai scrie?

raduM
04 Mai 2007 20:18


Da' de unde, Abel...  :wink: 
E însă vreme a căutării unui postdoc pentru mine și asta cere timp (trebuie să văd ce presupune fiecare ofertă pe care o găsesc, în ce măsură mă potrivesc etc) 
 :idea: 
Au propos, dacă auziți de vre-un postdoc bine plătit (să stea mâța-n coadă de mirare), nu prea departe (să pot face week-end-urile, măcar vacanțele acasă), sau foarte departe (dar la mică distanță de o plajă cu dotările absolut necesare), un postdoc - spuneam - pe clusteri de galaxii sau energie întunecată sau mai luminoasă dar neaparat misterioasă sau chestii de-astea, dati-mi de stire.  :lol:  :lol:  :lol:

Abel Cavași
04 Mai 2007 21:20


Mulțumesc pentru că m-ai liniștit și îți doresc mult succes pe mai departe!

raduM
13 Iul 2007 22:07


Întinerit cu câteva mii de ani, la sfatul înțeleptului Bakunin.  :D  :D  :D

lucia lucia
21 Iul 2007 19:16


ma bucur sa va revad...  :D

Pentru cei care nu stiu: aceasta este expresia "ori 2 ori 10"  :D

raduM
05 Oct 2007 00:49


Fac acum fizică la o școala generala din Roman...
Am avut marea plăcere de-a face laboratoare (determinarea dependenței presiunii hidrostatice de adâncime e una dintre lucrări) la care, o parte dintre copii, au lucrat mai bine decât lucram noi (eu) în primul an de facultate: elevi de clasa a 8-a au trasat grafic dependenta presiunii de adâncime, la două lichide diferite (ca să vadă chestia cu densitatea) și au obținut grafice cum nici nu banuiam ca ar fi putut face...
Dau câteva nume, ca avanpremieră:
Maftei Raluca (o altă Mirunica - Mirunica, vă amintesc, e olimpica noastră internațională la astronomie, din Constanța, pregătită de Cristi Maga) , Băcăoanu Crenguța, Adrian Asaftei, Teodorescu...(încă nu-i știu bine, abia au trecut 3 săptămâni de școală), Dumea Luiza, Țigăniuc, Ioana (Ioana e cea poate cu cea mai adâncă gândire  :D, poate o altă Lucie...), Zaharia...

Păcat că nu ești aici, Luluțo, să-i vezi. 
Minunați, acești tineri.  :D  :D

În altă ordine de idei, dacă tot sunt aici trebuie să spun că am obținut viza pentru China - simpatici chinezii de la ambasadă-, am plătit biletul și mă pregătesc de ducere.  :D .
Mircea Albu a umblat cu prostii.
Voi ați fost cei mai Ok, și m-au mai ajutat cei bătrâni, din Iași  :D . 
Țineți-mi pumnii. :wink:

Abel Cavași
05 Oct 2007 06:19


Mă bucur mult pentru faptul că e&#537;ti mul&#539;umit, mă bucur mult pentru ajutorul pe care au în&#539;eles să &#539;i-l acorde &#537;i cei de pe forum care au avut posibilită&#539;i! Dar, mai ales, mă bucur că ei au investit într-un om care poate face multe pentru elevii &#537;i studen&#539;ii români.

În&#539;eleg că [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1084]Mircea a făcut efortul de a te elibera de întreaga sumă de care ai avut nevoie. Este un gest pe care, cu siguran&#539;ă, nu-l vom putea uita niciunul dintre noi &#537;i, poate cine &#537;tie, va veni o vreme când ne vom putea revan&#537;a.

Mult succes în China! Să fii binedispus, relaxat &#537;i să dai tot ce po&#539;i!

raduM
05 Oct 2007 18:53


În&#539;eleg că Mircea a făcut efortul de a te elibera de întreaga sumă de care ai avut nevoie.

Ba, taman pe dos. N-a mai dat nici un semn de viață...  :roll: 
Am împrumutat de la CAR  :lol:

Alexandru Rautu
05 Oct 2007 19:34


În&#539;eleg că Mircea a făcut efortul de a te elibera de întreaga sumă de care ai avut nevoie.

Ba, taman pe dos. N-a mai dat nici un semn de viață...  :roll: 
Am împrumutat de la CAR  :lol:

 :cry: Asta e urat... tare urat

Doru Dragan
06 Oct 2007 10:31


Dar nu chiar socant :shock: , cel putin pentru mine. Nu stiu de ce aveam un presentiment :roll:  :lol:

lucia lucia
08 Oct 2007 23:34


Cred ca dl. Aecrimla intră pe forum-uri numai după ce se "impiedică de minge", vorba d-lui Z. 
Lăsați-l, că sughite. :lol:  :lol:  :lol: 
Mai bine așa... și va țin pumnii. Take forward  :D



Moderat de HoO Mod. ca nu e bine de vorbit de cineva cine nu este activ in forum  :)  

Lulu Tanase
09 Oct 2007 21:29


Succese în China! Așteptăm impresii!
Cât despre copiii din Roman, mă bucur de ce citesc, în anii aceștia sunt niște frumoase excepții.

lucia lucia
10 Oct 2007 23:43


Cred ca dl. Aecrimla intră pe forum-uri numai după ce se "impiedică de minge", vorba d-lui Z. 
Lăsați-l, că sughite.    
Mai bine așa... și va țin pumnii. Take forward  



Moderat de HoO Mod. ca nu e bine de vorbit de cineva cine nu este activ in forum  

sorry. nu m-am gandit la asta...  :oops: thanks.

HoO_Germany
11 Oct 2007 08:27


Lăsați-l, că sughite.    
Mai bine așa... și va țin pumnii. Take forward  



Moderat de HoO Mod. ca nu e bine de vorbit de cineva cine nu este activ in forum  

sorry. nu m-am gandit la asta...  :oops: thanks.

 :) no matter, pentru asta avem moderatori  :wink:

Abel Cavași
21 Oct 2007 21:58


Un pendul dubluDragă Radu, î&#539;i doresc tot binele din lume! Ai grijă de tine, rămâi atent la obiectivele tale îndepărtate, marchează evenimentul (cel pu&#539;in cu un aparat foto), prezintă-&#539;i gândurile într-un mod perfect &#537;i poartă mereu cu tine bucuria că ni&#537;te prieteni de pe acest forum au pus &#537;i vor pune pre&#539; pe visele tale.

IACOB DUMITRU
22 Oct 2007 06:13


Se spune că norocul și-l face omul cu mâna lui. Tu ai făcut tot ce a depins de tine. Să dea cel de sus multă înțelepciune celor ce te vor asculta.

lucia lucia
22 Oct 2007 19:01


Mii de salutări chinezilor.  :lol:  :lol:  :lol: 
Am văzut pe net ca sunteți "chairman" al unei secțiuni a simpozionului  :shock: wow... Felicitări.
Ținem pumnii.  :D

raduM
08 Mar 2008 01:30


Probleme legate de furtul de identitate mă determină să rup orice expunere pe messenger sau forum-uri publice.
Regret.

Doru Dragan
08 Mar 2008 10:08


Puteti fi mai explicit, poate va putem ajuta cu ceva?!?!

raduM
09 Mar 2008 17:50


Rezolvat.
Ma agitasem nitel, dar am gasit.
E OK.

Alexandru Rautu
10 Mar 2008 22:33


Rezolvat.
Ma agitasem nitel, dar am gasit.
E OK.

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/18.gif


P.S. Gravity lessons  :lol:  :lol:

raduM
21 Mar 2008 20:15


M-am cufundat în lene ca-n nămol... la Tekir - Ghiol.

dar asta, acest mini-pantum, mă mai definește încă:

Figura mea e construită
Dintr-un etern de linii drepte.
Pe centru miezu-i de ferită
Iar dreapta&#8230; trebuie s-aștepte.

Dintr-un etern de linii drepte
Doar geodezica-i sărită.
Iar dreapta... trebuie s-astepte:
figura mea e construită.

 :lol:  :lol:  :lol: 
Nu înseamnă că n-aș fi de stânga.  :wink: 
Înainte de a comenta, vă rog să vă documentați în privința pantumului.
Pe mine, Lucia m-a documentat (a se citi pisat  :lol: ) cu formele fixe de poezie (Are ea niste rondele care l-ar învia pe Bacovia  :wink: )

Doru Dragan
22 Mar 2008 08:40


Nu le prea am cu poezia, ma bucur insa atunci cand citesc o scriere in care autorul "se joaca" cu cuvintele.
In privinta politici reamintesc o vorba: "daca in tinerete nu esti de stanga, inseamna ca n-ai inima dar daca la maturitate nu esti de dreapta inseamna ca n-ai minte" :lol:

IACOB DUMITRU
22 Mar 2008 10:01


Deși sunt de aceeași părere cu a domnului Doru, nu ezit să mă îndreb:

Dumnezeu o fi de dreapta sau de stânga?

În principiu, știu că totul este relativ, dar mai știu că este al Dracului de greu să răspunzi la această întrebare.

Mircea Pteancu
22 Mar 2008 20:31


Raspuns off-topic pentru domnul Iacob:Isus a raspuns la aceasta intrebare de 2008 ani,''sa dam Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu''.Mircea

MariusP
29 Aug 2010 15:57


Ia uitati-va cu ce se ocupa RaduM: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7732849-profesor-din-roman-exemplu-cercetarea-cont-propriu.htm . Nu-i de mirare ca are din ce in ce mai putin timp de forum. Din partea mea, ii urez sa aiba cat mai mult succes in munca lui deosebita!
Intr-adevar, bravo lui! Sa fie un exemplu si pentru altii!
Si un interviu interesant :
http://roman.reporterdeliceu.ro/?p=694
" In ciuda discursului elegant si convingator al profesorului de fizica Radu Murdzek, de la Scoala 1, care solicitase un sprijin de 700 de euro din bugetul local pentru a participa la cel de-al treilea simpozion de Dinamica Nonlineara din Shanghai (China), alaturi de alti noua fizicieni romani, doar 10 dintre consilierii locali au fost de acord cu alocarea acestui sprijin financiar. Dupa ce solicitarea doctorului in fizica nu a fost aprobata, consilierul local Sorin Cazan a anuntat, in cadrul sedintei, ca ii va dona 500 de euro profesorului Radu Murdzek, iar consilierul local Aurelian Jora i-a promis profesorului ca ii va oferi diferenta de 200 de euro necesara." (Ziarul de Iasi - 30.06.2010) http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/roman/plinsete-si-umilinta-in-sedinta-consiliului-local~ni6g4u

raduM
13 Apr 2011 22:33


Mulțumesc pentru ultimele posturi.
 Întru adevăr, nu am prea avut timp să mă mai implic aici, necum să mai moderez sau să mă cert  :lol: 
Cei vechi știu că și prima dată am avut probleme financiare. De data asta, mai rău: în septembrie, am organizat eu secțiunea de dinamică neliniară în Shanghai. Tot cu probleme.... a fost un an oribil. Dar trebuie să spun că, până la urmă, am fost ajutat financiar de cei care au promis. Cazan, Jora, Murărița. Nu e de natură să mă facă să mă simt fericit, mai degrbă am un sentiment probabil asemănător cu ceea ce a simțit Michelangelo când a fost tratat ca un sudra de Piero de Medici. Deh... fiecare la locul lui e mare.
Pot trece pste asta, dacă știu că e ok ceea ce fac.  :wink:

raduM
13 Apr 2011 23:15


... că tocmai am găsit (eu nu mă caut pe net cum nici nu mă sun singur pe telefon -nici interviul de mai sus nu l-am citit, e nițel prelucrat totuși-), e destul de ok să fim în top 10 în clasamentul lucrărilor importante în E-infinity theory (chiar pe poziția 5):
http://e-infinity-energy.blogspot.com/2011/03/recent-important-papers-on-e-infinity.html
... e ultima mea lucrare, publicată în NSL (Nonlinear Science Letters), evident în ideea unui Univers fractal fie și pe teoria M. :wink:


O să râdă dl. D. și o să spună că acuși ajung top-model.  :D
Țin regim.  :lol:

Erwin
13 Apr 2011 23:27


Sunt foarte interesat de acest subiect, am dezvoltat o discuție filozofică pe această temă aici: [url=http://www.hanuancutei.com/forum/content/Odaia-Filosofilor/7068/Universul-Este-Fractal-/]Universul este fractal?

Aveți un rezumat al lucrării, pentru public?

raduM
14 Apr 2011 11:42


Îmi place ce spune exergy33 acolo.
Sigur că am rezumatele, câte ceva am mai scris și pe aici, dar mai comod ar fi să îmi dați o adresă de mail și vă trimit câteva lucrări.

Erwin
14 Apr 2011 12:02


Am trimis pe pm adresa. Mulțumesc!