-----------------------------------
ursamajor
14 Iul 2012 11:22

Brigada Brăila... la apel!
Băieții, cum am discutat și telefonic, la noapte, ca o brigadă ce suntem (că n-avem ca alții astroclub :mrgreen:  ) o să purcedem și noi spre locul de observat ocultația lui Jupânu'. Cum am promis, am fost în recunoaștere și am găsit un loc foarte aproape de oraș, unde putem ajunge ușor și rapid. Imediat după Lacu Sărat-sat se face la dreapta un drum de căruțe, se intră pe el (e paralel cu șoseaua), e plat, bătătorit și se pot instala instrumentele direct pe el. Nu avem nimic în față, decât un lan de floarea-soarelui, dar e departe, așa încât observația va fi... țuț!
Ora de întâlnire propusă 03.30, la benzinăria OMV de la ieșirea din oraș, spre Buzăului. Dacă considerați că nu ne-ajunge timpul să instalăm sculele, să vă beți cafelele și să ne îmbrățișăm, o putem muta ceva mai devreme, poate cu 15-30 de minute, să mai și povestim ce-am mai făcut și ce mai avem de gând să facem pe viitor, fiindcă n-aș vrea să asistăm la declinul observațiilor astro în Brăila.
Năvăliți cu păreri!  :wink:

Edit: am uitat să precizez că eu vin cu HEQ5 și 90/900 (pentru foto) și Giro2Deluxe pe trepiedul de la saiph (recondiționat cu chit cuțit și vopsit cu negru și silver, vezi foto) + 70/500 pentru vizual.

skyhawk
14 Iul 2012 11:31


Eu cred ca pe la 2:00 ar fi mai bine, altfel ramane putin timp de observatii.

ursamajor
14 Iul 2012 11:31


Dacă băieții n-au nimic împotrivă, eu sunt de acord. Și-așa n-am mai ieșit de aproape 1 an.

Oliver Dragan
14 Iul 2012 11:37


OK, la  ora 2:00 voi fi prezent la benzinarie.

ursamajor
14 Iul 2012 11:39


Da, am vorbit și cu nenea somy și a rămas pentru la 02.00 la OMV. Să fie-ntr-un ceas bun!

somy
14 Iul 2012 13:07

brigada BRAILA
Salutare tutora. Acum am scos PC. de la  o mica virusare  si nu prea stiam ce s-a stabilit. Deci pe cai ,la ora 02,oo la OMV. Sa avem bafta.

ursamajor
14 Iul 2012 13:29


Deci rămâne pentru la 02.00 la benzinăria OMV de la ieșirea spre Buzăului. Nu uitați de Autan. :wink:

ursamajor
05 Oct 2012 11:00


Băieții, una mică la Lună și Jupiter, ce ziceți?
Pe la 5 sunt la Meridian, numa' bune de văzut/fotografiat/filmat.
La noapte ar fi ceva nori (25%), când aș fi mai tentat, mâine noapte, arată cam la fel...
Aștept sugestii.

ursamajor
06 Oct 2012 18:00


Up. Niciunu', nimic?
Având în vedere că încep ploile și frigul, e posibil să fie ultima ieșire pentru o perioadă mai mare de timp (de parcă am tot ieșit pân-acum :lol: ).

ursamajor
07 Oct 2012 07:20


M-ați lăsat singur de data asta. Am fost, să nu credeți că am glumit. :mrgreen:

ursamajor
28 Dec 2012 19:53


Un an nou mai bun și multă sănătate doresc amicilor brăileni! La mulți ani! Și să ne vedem sănătoși, poate la un party la anul. :)

skyhawk
28 Dec 2012 19:55


La Multi Ani!

somy
29 Dec 2012 11:09

braila
LA  MULTI  ANII CU SANATATE SI MULT NOROC! 
In curand mai avem un coleg sigur, urmand   inca unul [fiind cam timid] sper sa-l avem  langa noi, am luat legatura cu  ei.