-----------------------------------
UFO
15 Iul 2012 09:06

Imagini contacte din timpul Ocultatiei
Pentru cei ce au reu&#537;it să surprindă imaginile memorabile ale lui Jupiter dispărând &#537;i reapărând în spatele Lunii, vă rog să le posta&#539;i &#537;i aici, pentru folosirea lor ulterioară.

Sunt necesare datele privind locul observa&#539;iei &#537;i timpul UT aferent ei. Vă mul&#539;umesc &#537;i vă felicit pentru realizări. A&#537;tept imagini.

Stanescu Octavian
15 Iul 2012 13:48


singura masuratoare ce am facut cu cronometru a fost la intrare  durata intre primul contact si disparitia planetei a fost  1min si 17 sec .

jimao22
15 Iul 2012 18:12


Eu am facut pozele (si apoi un film din secventa de 670 de poze) folosind camera deep-sky ATIK314L+ si MaximDL-ul, fapt ce mi-a permis sa stabilesc cu mare precizie momentele contactului 1 si 2.
Pentru contactele 3 si 4 era prea lumina afara si camera fiind extrem de sensibila la lumina, am renuntat sa mai fac poze asa incat nu am date pentru acestea.
Am spus ca timpul este stabilit cu mare precizie fiindca folosesc programul Dimension 4 (free) care sincronizeaza ceasul calculatorului cu niste ceasuri atomice din lume.
In atasamente aveti pozele mele cu Contactul 1, headerul acestei poze cu informatiile despre ora (TU) la care s-a produs si coordonatele pe care era centrat telescopul la momentul respectiv (planeta era un pic in stanga-jos fata de centrul pozei).
Filmul o sa fie numaidecat disponibil pe youtube - http://www.youtube.com/watch?v=yHTUfN0G8Vk .
Am avut o surpriza foarte mare sa constat ca filmul facut din expuneri cu camera asta a iesit nesperat de bine (nu va asteptati la rezultate comparabile cu cele de la o camera planetara dedicata). 
Date despre expuneri si film in clipul de pe youtube sau la sectiunea "Evenimente astronomice".

UFO
16 Iul 2012 12:26


din imaginile domnilor Stanescu Octavian &#537;i Adrian &#536;onka, din Timi&#537;oara, respectiv Bucure&#537;ti, am suprapus cele două fotografii. Am nevoie de timpul din Timi&#537;oara.

SilviuG
16 Iul 2012 12:32


Am observat ocultația cu binoclul. Din păcate nu am avut aparat foto la mine...

La Gărâna, Caraș-Severin, 45.22°N 22.10°E: intrare: 1:24 UT, ieșire: 2:19 UT.

Stanescu Octavian
16 Iul 2012 21:21


Din pacate nu am timp nici macar aprox. Cu DSRL  cu care am filmat e aproape imposibil sa ai timpul afisat pe film asa cum as vrea . Cu camera DBK 21AU 618 e de sapat sa obtin timpul , softul original nu cred ca are acesta facilitate. 
Stiinta e tentant si placut sa faci si ca amtor  doar sa  ai cu ce $$.