-----------------------------------
Flavius
08 Aug 2012 13:39

Uranus 08/08/2012 cu sateliti
Un Uranus facut noaptea trecute pe la 4 ora locala. Conditii bune si turbulenta slaba !
Meade LX200R 10&#8221; + Barlow 2x, filtru 23A si camera IDS Ruby. Focala cam de 9 metri, expunere 270ms gain la maxim. Rezultatul e obtinut direct cu Registax, fara cosmetica Photoshop alta decat fabricarea versiunii color si adaugarea satelitilor.
Satelitii sunt facuti fara barlow, expunere 1 secunda gain la maxim. Sunt procesati puternic ca erau slabi de tot si neregulati nu rotunzi. Cred ca trebe expunere si mai lunga. Dupa care am marit poza la 200% am decupat satelitii si i-am pus pe cea cu Barlow.
O versiune mono si una colorata.

MariusP
08 Aug 2012 14:21


Foarte interesanta fotografie. Am notat si numele satelitilor, iar in paranteze magnitudinea vizuala data de StarCalc 5.73.

Celly
08 Aug 2012 14:50


Superb bv


cer senin

Flavius
08 Aug 2012 15:05


Mersi!
Tocmai am aflat ca satelitii sunt prea aproape de planeta, ar fi trebuit sa-i maresc 300% nu 200% ca eram la 9 metri de focala si prime focus sunt cam la 3 metri. E corectat.

UFO
09 Aug 2012 15:18


Am suprapus imaginea compusă de Flavius peste predicția oferită de programul Starry Night Pro + v.6.4.3 . Se observă o ușoară discrepanță între predicția programului și observația fotografică. 

Ar fi fain dacă ai urca și imaginea ne-compusă în care apar doar sateliții, și bănuiesc, un Uranus supraexpus.

Excelentă realizarea. Nota 10 !

Flavius
09 Aug 2012 18:37


Imaginile prezentau cateva artefacte, speram sa fie detaliu dar nu e.
Cu Registax 5 rezultatul e mai curat. Planeta a iesit in schimb un pic mai mica.

Flavius
09 Aug 2012 18:39


Nu sunt sigur ca raportul folosit cand am marit poza cu satelitti e exact. Adica sigur nu e dar cred ca e relativ aproape.
Cand am scos camera din barlow si am facut poza in prime focus, e probabil ca si orientarea camerei s-a schimbat putin.
Compozitia e cat de cat conforma dar nu exacta.