-----------------------------------
veninoss
14 Aug 2012 14:57

Ce sa aleg ?
Vreau sa-mi achizitionez un binoclu pentru drumetii,observatii terestre,etc. 
Banii in jur de 200-250 ron. Oscilez intre:
Binoclu Upclose G2 10X50 Porro     
Atu : multi-coated
Bushnell Falcon 10x50
 Atu: sa zicem firma
Phantom M1050
Atu: Tip prisma: Porro / Bak4 
Contra: Destul de putine informatii despre model

Gabriyel
14 Aug 2012 15:04


Salut. 

Uite aici un topic pe forum despre Phantom: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=6260&postdays=0&postorder=asc&highlight=phantom&start=0

Herr_Alien
14 Aug 2012 15:09


Ideal ar fi sa poti sa incerci exemplare din fiecare model.

Eu folosesc un Phantom M1050 de prin 2010; nu e perfect (parcurge tot topic-ul de la partea de review-uri, mentionez acolo mai multe hibe pe care le-am gasit in timp), dar imi permite sa vad stele pana spre magnitudinea 9 (magnitudinea limita cu ochiul liber = 5), si rezolva stele duble cu separatie in jurul a 30 si ceva secunde de arc.

Topic-ul de la review:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=6260&start=0

No, acuma ai informatii despre 'fantoma'. Intereseaza-te de fiecare model, daca poti incearca sa te si uiti printr-un exemplar, si alege cu atentie.

veninoss
14 Aug 2012 15:28


dar imi permite sa vad stele pana spre magnitudinea 9 (magnitudinea limita cu ochiul liber = 5), si rezolva stele duble cu separatie in jurul a 30 si ceva secunde de arc.
 Vezi ca eu ti-am vorbit frumos.... :D  :D  :D 
Astronomia....cred ca daca nu ar fi oscilatia noapte/zi mi-ar fi greu sa deosebesc luna de soare  :oops:
 De aceia am specificat ca il vreau pentru observatii terestre. Review-ul tau l-am citit inainte de a ma inscrie pe forum si tocmai de aceia nu m-am infipt direct la Phantom M1050. Am vazut ca si tu ai dubii aspra specificatiilor date de vanzator legat de prisme BaK4 si Fully multicoated. Si daca prismele sunt bk7 in loc de bak4 si e doar multicoated in loc de Fully multicoated de ce sa nu iau Celestron Upclose G2 ? Cred ca-mi intelegi dilema....

Herr_Alien
19 Aug 2012 16:58


Nu e nici un dubiu, prismele sunt BaK4 si optica e multicoated.

E foarte bine sa te gandesti bine inainte sa cumperi. Mai bine ar fi daca ai putea sa si incerci cate un exemplar.