-----------------------------------
Lordy
25 Aug 2012 13:20

Sfat cumparare binoclu astronomic .
Ziua buna :)  as dori si eu niste sfaturi in privinta achizitionarii unui binoclu  bun in astronomie.

Buget maxim 300 Lei. Locuesc la tara , cu foarte putina lumina ( in gradina  0 lumina , cad pe jos daca nu sunt atent :D ) 
Locuesc langa vaslui , si va rog sami spuneti si un magazin serios  sau   un site online de incredere   de unde pot cumpara.

Sunt interesat  si la second hand fara nici  o retinere ( bineinteles  as dori ceva fara defecte techince )

Mersi frumos :)

starbuck
25 Aug 2012 16:02


Felicitari pentru decizia de a lua un binoclu ! Departe de ma pretinde un exemplu am ajuns la aceeasi concluzie la doar cateva luni dupa ce mi-am luat telescop.
Mai exact:

- varianta ideala: binoclu de 7x50 sau 10x50 pentru localizare, respectiv minim 15x70 pentru detalii cu una din cele mai spectaculoase senzatii de imersie in spatiu. Posibile achizitii (efortul de maxim 200 RON in plus fata de buget va merita pana la ultimul ban (mai bine 400+ RON pe ceva ca lumea decat 300 RON aruncati in vant):

http://www.astrovest.ro/home/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=67&Itemid=79a caldura

De aici Celestron SkyMaster 15x70 sau BTC 15x70. Personal am avut BTC 15x70 si il recomand cu toata caldura desi nici Celestron Skymaster 15x70 nu e mai prejos - chestie de preferinte in final. E foarte recomandat si un trepied chiar si foto cat mai solid !

Daca faci un efort si pentru un binoclu de localizare (cu camp vizual  mai larg) atunci iti recomand Celestron UpClose G2 10x50 de aici:

http://www.astrovest.ro/home/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=67&Itemid=79

Mai poti incerca si variantele similare de 10x50 sau 20x80 de aici:

http://astromagazin.ro/catalog/binocluri-teleskop-service-c-9_86.html?osCsid=0iha23s3cfmbegtc02aces9q90

Daca e sa-ti iei numai unul atunci minim 15x70. In rest, cu cat mai mare cu atat mai bine (si mai scump, desigur).

Mult succes si un cer cat mai senin !

Lordy
25 Aug 2012 17:00


starbuck Multumesc frumos  pentru sfat :) chiar  interesante  aceste binocluri :)   dar as avea o singura intrebare :) . Daca e sa mai astept un pic si sa mai strang niste bani ... sa ma axez pe  un 20x80 triplet sau  celestron 25x100 + un tripod ?

starbuck
25 Aug 2012 18:48


Ti-am raspuns deja si la intrebarea asta chiar la sfarsitul mesajului meu. :)

Lordy
25 Aug 2012 19:17


Eu ma refeream la calitate :) daca se merita un triplet de la TS . Acum nu stiu cunostintele tale in materie de echipamente  astronomice dar  exista in italia  o firma RP Optix care produce un triplet si ei . costa 180 euro   tot 20x80 

ar fi acesta http://www.rpoptix.com/208T.html   ( nu fac reclama )    Care ar fi diferenta dintre  tripletul de la  TS si acesta?   Multumesc frumos . !

Doru Dragan
25 Aug 2012 19:27


Trebuie sa te hotarasti atunci cand pui intrebari altfel derutezi pe cel care vrea sa-ti dea un sfat. 300 de lei nu e tot aia cu 800 de lei sau cu 1200 lei. Deobicei un triplet e mai bun decat un dublet iar un tripod e chiar si mai bun :lol: Diferenta dintre tripletul de la TS si cel de la RP Optix este ca unul e facut de chinezi pe vapor si altul pe submarin: roll: Cunostintele noastre in materie de echipamente astronomice sunt extrem de vaste :) Noi putem sa-ti recomandam niste binocluri mult mai scumpe (si mult mai bune) decat ai gasit tu:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/206823-USA/Fujinon_7125156_25x150_EM_SX_ED_Binocular.html   de exemplu
Doar ca ... trebuie sa te hotarasti ce vrei. Ti s-a recomandat 15x70. Acuma tu vorbesti despre 25x100. Cat de bine cunosti cerul? Vrei sa descoperi comete? (Bine-nteles, toti vrem sa descoperim o cometa macar) dar ai cunostintele si experienta necesare pentru o asemenea trebusoara??? :D

starbuck
25 Aug 2012 20:52


Daca zici calitate, zici bani iar cu bugetul tau anuntat initial de 300 RON nu cumperi nici macar valiza cu care vine binoclul recomandat de dl. Dragan. Eu acum iti inteleg viteza cu care te arunci asa in "eter" cat si entuziasmul aferent dar trebuie sa ai si niste frane bune, frane pe care tocmai ti le recomand sa le calci. :)

darkgotic
29 Aug 2012 12:28

salut
Va salut,eu am un binoclu  militar, rusesc 8x30 e cam...obosit am umblat in el la oglinzi dar lam reglat cat de cat.  :D . Dar se vede clar,luna Ganymede se observa.chiar si in stanga jos, langa Jupiter se observa un mic punct...cred ca e callisto:D eu sunt un amator si habar nu am ce inseamna 8x30 daca e  bun de ceva,imi dati o idee despre un binocul pt a observa cerul noaptea?

starbuck
29 Aug 2012 12:56


Daca citesti topicul de la inceput vei gasi unele raspunsuri la intrebarile tale.

Lordy
29 Aug 2012 19:09


Revenind :)   In ultimele zile  dupa sfaturile voastre am ajuns la decizia  de a cumpara  un Binoclu 25x100 Triplet Nebula  special pentru a fi folosit cu filtre UHC si OIII de 1.25 :)  voi face comanda  in maxim 1 luna din cauza  disponibilitatii foarte limitate in momentul de fata pentru acest binoclu :P   multumesc foarte mult de sprijinul acordat colegi :)

sternchen
29 Aug 2012 22:53


am cumparat si eu recent un BTC20*60 si l-am folosit la tara.Am ramas surprins de ce am vazut fata de unul "no name" ce il aveam deja sau chiar vis -a vis de un acromat 60/700.
Cu siguranta e mult mai ieftin decat tripletu' la care te-ai hotarat,incadrandu-se destul de bine in bugetu tau initial de 300
Personal nu mi-as lua un binoclu asa de mare ca am deja 2 lunete...As investi mai mult in telescoape decat in binoclu.In jur de 100 euro ar fi OK,dar 2-3 sute mi se pare cam mult pt un binoclu,fie el si triplet.Nu ca n-ar vedea bine,ci din cauza maririi care-i la limita de jos in DSO,ca sa nu mai vb de planete.
In astronomie e bine sa ai mai multe telescoape cu care sa poti cuprinde toata paleta disponibila,adica luna,planete,DSO si desigur ..un binoclu bun.Dar toate astea costa.Daca pt tine banu nu e o problema prea mare,e OK.Daca totusi nu e chiar asa atunci cu 2-300 euro iti iei un telescop bun.
Imaginile prin binoclu sunt foarte frumoase,dar exista tendinta (naturala) de a dori sa vezi un pic mai mult..
 
  Spor!

pcris
03 Sep 2012 10:58


As vrea sa iau si un binoclu sa il pot folosi pentru observatii astronomice, dar nu am avut decat unul de teatru pana acum, si as vrea un sfat.  
Credeti ca ar merita unul de aici? --> http://cadouri-originale.com/cadouri-timp-liber-c-91.html sau http://www.emag.ro/binocluri---lunete
Daca da, care vi s-ar parea acceptabil? 
Are cineva vreun "Bushnel" sau "Sakura" ? Oare merita unul ca asta http://cadouri-originale.com/binoclu-bushnell-70x70-p-1617.html?osCsid=c7ef6db22b2e6c86f3ffbdb3c04d0708 ?

pcris
03 Sep 2012 19:33


Sau acesta are idee cineva? http://astromagazin.ro/catalog/binoclu-teleskop-service-10x60-p-811.html?osCsid=7c36p81cvmkk2u3be7udesu394

sternchen
03 Sep 2012 22:32


ce as putea sa-ti zic despre TS 10*60 e ca-i marca buna,dar mi se pare un pic c-am scump pt faptu ca mareste doar de 10ori.M-am uitat si prin 10*50 "no name" si prin BTC 20*60,ultimu' fiind superior.
Inceraca 15*70 de exemplu daca gasesti,are diametru mai mare,teoretic ar trebui sa fie mai bun.
Din ce am auzit ,cam toate se fac in China,deci BTC/TS..si altele tot cam acolo sunt.Ideea e sa nu fie prea scump ,ca sa nu fii dezamagit...In jur de 100 euro zic ca-i un pret rezonabil,si calitatea in general e pe masura.Cel putin laBTC-ul meu de 20*60..

  
   Cer senin!

pcris
04 Sep 2012 15:27


Cred insa ca  am gasit sa iau  bresser hunter 10x50 la 150lei sau celestron skymaster ori barska ambele 15x70 pe la 320lei bucata... Ma tenteaza cel putin ca pret.

sternchen
04 Sep 2012 15:54


as incerca 15*70 ca nu-i f scump,dar nu stiu firma daca e f buna.Oricum se zice ca apertura conteaza atat la telescoape cat si la binocluri.
  
  
 Spor!

pcris
05 Sep 2012 14:25


Am comandat un Celestron Skymaster 15x70 nou care imi vine in circa 2 saptamani. La 320 lei fac o economie de 100 de lei fata de ofertele ce le-am gasit pe net. :) 
Am citit ca unele exemplare au probleme cu dublarea imagini si colimarea. Stie cineva daca se pot corecta chestiile astea? Oricum sper sa nu am nenorocul asta.

sternchen
05 Sep 2012 14:47



Am citit ca unele exemplare au probleme cu dublarea imagini si colimarea. Stie cineva daca se pot corecta chestiile astea?
 sper sa fie un binoclu' bun!
Vezi ca sunt pe forum explicatii foarte bune legate de problema asta.
 Spor

pcris
15 Sep 2012 13:22


Binoclul l-am luat de pe amazon si era 65.95$ acum dupa nici 2 saptamani l-au facut 84.95$ !! Cu dobsonul am patit la fel dar acolo s-a scumpit a doua zi cu doar 200 lei. Mare noroc am avut! :roll: Luni-marti soseste si binoclul.

renegatul
28 Iul 2013 18:24


Pentru " all in one" si la pretul asta merge, sfatul meu e :la tara cu 0 % lumina reziduala un 7x50 preferabil rusesc  dar si japonezele mai vechi sunt in regula.
La oras cu lumina parazita un 10x50 de la aceiasi fabricanti numit mai sus.
La al tau si mai ales la 20x60 rusesc  si la mai mare trepiedul e obligatoriu sau constructia dei atm de pus pe umeri.
Doar asa vei descoperii ce poate binoclul.

Salut si bafta cu el.
Flo

Dbird
31 Iul 2013 12:18


Personal , fiind un impatimit al binoclurilor as vedea achizitia unui astfel de echipament cam asa:

1- Daca utilizatorul este un incepator

As incuraja achizitionarea unui 10x50 Wide Angle la un pret nu foarte mare (evolutia tehnologiei este spectaculoasa si in ziua de azi au aparut modele ieftine dar suficient de bune pentru a fi folosite cu succes). Asta deoarece utilizatorul poate folosi acest binoclu la orice , terestru , astronomic fara probleme (ce te faci daca descoperi dupa cateva vizionari ca nu te atrage astronomia pe cat sperai ? macar iti ramane un echipament cu utilizare universala , pana la urma un binoclu e bun la casa omului). Puterea de 10x este maxima utilizabila, fara sa iti obosesti mainile si nu necesita trepied. Aceeasi putere maritoare este foarte buna pentru primele observatii astro si mai mult decat atat , pe viitor, indiferent de telescoapele puternice ce vor fi achizitionate , 10x50 iti va fi de nelipsit langa ele !
Personal pot recomanda cu caldura in acest scop Bresser Hunter 10x50 Wide Angle ce poate fi gasit cu pana in 200 RON. Respectiv :
http://www.meade.de/de/produkte/fernglaeser/product.html?tx_meadeproducts_pi1[cmd]=pdis&tx_meadeproducts_pi1[artid]=1151050&cHash=6347ac89204b63fb4f793d0b10e636b5
A nu se confunda cu modelul "lidl" indiferent de ceea ce scrie pe el!
Departe de mine sa consider ca este unicul model 10x50 , ci doar cel pe care eu l-am folosit/folosesc si il pot recomanda cu caldura.

2- Daca utilizatorul nu este incepator 
Atunci e de banuit ca stie ce are e facut , oricum deja are in mod cert un 10x50 sau ceva apropiat si probabil se va orienta spre 17 / 20 / 25 cu aperturi mari de peste 70mm. Dar si aici vor fi fara doar si poate , caci nu se poate fara , vesnicile probleme pret/caracteristici. Daca este posibil sa achizitionam un binoclu gigant la un pret ceva mai mic si acesta sa faca fata fata cu brio la astro ramane de vazut . 
Voi prezenta un review, imediat ce voi intra in posesia lui , un Bresser  Spezial-Astro 20x80 (un binoclu relativ ieftin aferent specificatiilor lui)
http://www.meade.de/de/produkte/fernglaeser/product.html?tx_meadeproducts_pi1[cmd]=pdis&tx_meadeproducts_pi1[artid]=1552081&cHash=91f77042f05419abaa6cf0d5618ebc6c

tavi 84
01 Aug 2013 15:10


Daca tot ai in posesie acel binoclu,de ce nu ne spui daca e fully coated pe bune,care e pupila de intrare reala,ce model de ocular are(kellner, reversekellner sau vreo varianta asemanatoare)?Asa,dupa poze,pret si greutatea de numai 700 g,ar parea ca e probabil vignetat de prismele din BK 7 in jurul a 4 cm si e facut mai mult din plastic,cam ca toate cele ieftine.Oricum fara sa-l demontezi nu prea te poti lamuri daca antireflexul e prezent pe toate suprafetele lentilelor ocularului,insa e vizibil daca lipseste pe prisme,o fata a obiectivului sau a ultimei lentile a ocularului :wink: