-----------------------------------
Vlad
27 Aug 2012 01:38

NGC281-Pacman
In sfarsit dupa aproape a luna am reusit sa mai incropesc cateva expuneri si sa adun de o poza. 
Pacman Nebula in HaRGB
Sunt 35x900s Ha de acasa in conditii sub-standard, si in jur de 3-4/canal x600s RGB. Iesisem sa fac rgb cu intentii mari, dar cum e norocul cateodata, a fost innorat si de-abia am reusit 100 de minute de culori
Artemis 285, Bosma triplete 80mm f7, eq6, ghidaj cu Maxim DL , qhy5 si Atik OAG
Calibrari cu Dark, procesare in Pixinsight si Adobe PS.

Rahool
27 Aug 2012 02:34


Minunata! Felicitari!

Stanescu Octavian
27 Aug 2012 11:40


Frumos frumos felicitari!

psemil
27 Aug 2012 12:52


Misto ... cum iti place luneta

Vlad
27 Aug 2012 12:59


Va multumesc


Luneta ar fi un "back up" cu care sa lucrez de acasa ( e mai usoara, si chiar daca e mai mica nu prea ma deranjeaza, din casa pot sa fac expuneri mai lungi si pe parcursul mai multor nopti ca sa compensez)

Se poarta bine dar trebuie sa-i schimb focuser-ul. Deocamda in TS nu au focuser-ul pe care il vreau eu.

auriga
29 Aug 2012 05:16


frumos pacman prin luneta :roll: de ce ghidezi cu maxim? phd nu mai e bun? sau din 'comoditate'?

Vlad
29 Aug 2012 11:15


Din comoditatea de a avea tot iin acelasi program. folosesc maxim ca sa fac centrarea obiectului cu solutia astrometrica asa ca daca pot, il folosesc si pentru ghidaj.
E drept ca uneori PHD merge mai bine, insa depinde de circumstante..

jimao22
02 Sep 2012 21:27


Eu prefer de departe MaximDL pentru ghidaj. 
Isi face calibrarea in 5 expuneri, intr-un ciclu care dureaza maxim 5 minute - functie de parametrul "Calibration time" (dar in general sub 1 minut) in timp ce PHD face asta in 10-20 de minute si in plus, folosirea Maxim pentru ghidaj face posibila automatizarea, lucru imposibil in cazul PHD.

Vlad
02 Sep 2012 22:09


Automatizare se poate si cu phd, trebuie doar sa scrii un script pentru roata de filtre.

Din pacate Maxim are uneori probleme cu recunoasterea stelei

jimao22
21 Sep 2012 20:02


Am facut niste expuneri in OIII la Pacman pe care le-am combinat cu Ha si SII de la Vlad si mi-a dat asta. Nu am avut cadre dark pentru calibrare la -10 grade cat avea senzorul meu la aceste expuneri asa ca am ceva zgomot. Am sa fac in seara asta dark-urile si astept apoi si versiunea lui Vlad.

Vlad
21 Sep 2012 20:08


Eu sincer cand am primit O3-ul de la tine, credeam ca e deja calibrat. "Zgomot" nu prea am vazut :D

auriga
21 Sep 2012 20:10


PHD se poate calibra mai repede, trebuie setat calibration steps in functie de focala, automatizarea se poate face cu Nebulosity (normal, acelasi autor). MaximDL este mult mai versatil in schimb, trebuie sa recunosc.

jimao22
21 Sep 2012 20:15


Noi cand ne refeream la calibrare ne refeream la scaderea dark-urilor din light-uri nu la calibrarea PHD-ului cand il pui sa urmareasca steaua de ghidaj.

auriga
21 Sep 2012 21:12


mesajul este clar legat de calibrarea guiderului, eu asta am citit n-are nici o legatura cu calibrarea cadrelor. oricum si nebulosity stie calibrare.
(la mesajul asta ma refeream)
"Eu prefer de departe MaximDL pentru ghidaj. 
Isi face calibrarea in 5 expuneri, intr-un ciclu care dureaza maxim 5 minute - functie de parametrul "Calibration time" (dar in general sub 1 minut) in timp ce PHD face asta in 10-20 de minute si in plus, folosirea Maxim pentru ghidaj face posibila automatizarea, lucru imposibil in cazul PHD."

Vlad
21 Sep 2012 21:27


Cred ca este doar o confuzie.
Mesajul despre calibrarea pt ghidaj este de pe 2 septembrie. Intre timp (21 septembrie) au aparut alte mesaje care vorbeau despre calibrarea cu darkuri.

jimao22
21 Sep 2012 22:25


Da, e o confuzie intr-adevar. E acelasi termen folosit in doua chestiuni diferite. Nu am observat ca mai sus un pic se vorbea tot de calibrare dar de alt tip. De fapt chiar eu vorbeam...
De, taica, varsta...

Vlad
25 Sep 2012 00:59


Asta este versiunea mea "narrow band".

Din pacate nu ne-am coordonat foarte bine astfel ca pozitia camerelor nu a coincis si a trebuit sa tai destul din ea. A ramas asa cum se vede

In general, sunt multumit de cum a iesit, se vede calitatea imaginilor produse de camera atik314 (a lui Cristian), la care nici nu am folosit darkuri.

Rosu=50%Ha+50%S2
Verde=70%O3+30%Ha
Albastru=O3

jimao22
26 Sep 2012 23:50


Superba, Vlad!
Abia acum am vazut-o. Parca sunt alte cadre. Tu ai mai multe stele si sunt mult mai bine definite.
Cred ca o sa dau o fuga in Spania sa ma inveti cum faci!
Dark-urile nu le-am facut pur si simplu, nu am avut timp zilele astea. Am crezut ca am dark-uri la -10 grade dar nu am nimic acolo, totul trebuie facut de la zero. Am -25, -20, -15, -5, 0 cu diversi timpi de expunere dar nimic la -10.

Vlad
27 Sep 2012 00:26


Sincer nu prea a contat. Pur si simplu nu aveau nevoie

auriga
27 Sep 2012 09:04


intr-adevar metodele moderne de stack te cam scapa de hotpixeli mai ales la camera in cauza, dar eu zic ca macar calibrare cu bias se poate face, nu 'doare' deloc. readout noise are si 314L+. castigul la SNR fie el cat de mic merita facut mai ales daca e doar cativa clici :)

Vlad
28 Sep 2012 02:30


Asa este dar nu mi-a trimis nici darks nici  bias:-P