-----------------------------------
sabin fota
03 Sep 2012 16:55

Prima mea imagine deepsky
Pentru acest topic vreau ca sa cautati bine prin arhive, scormoniti HD-urile si va rog sa postati prima voastra imagine deep-sky.....toti am avut un punct de plecare, nu?
daca se poate sa dati toate datele ar fi si mai bine: instrumente, expuneri, procesare, locatie etc.

As ruga un admin daca se vrea/poate sa se faca sticky topicul asta :mrgreen:

valy
03 Sep 2012 17:07


Asta cred ca e prima (si singura) mea imagine deep sky: http://www.astronomy.ro/album/displayimage-lastup-10074-3.html

mflorian
03 Sep 2012 17:47


Trepied foto ieftin, Nikon D7000 + obiectiv Sigma 50mm f/1.4
22x3sec, f/2, ISO 3200 prelucrate cu DSS (fără dark, flat offset).

valy
03 Sep 2012 17:50


22x3sec, Nu trisa, a zis prima imagine nu primele 22 :)!

mflorian
03 Sep 2012 18:01


Ok, atrunci hai să fie chiar prima-prima. 
Cu o noapte înainte, vînam perseide la întîmplare și habar n-aveam de deep sky și de-astea. Pînă cînd mi-a căzut privirea pe imaginea de mai jos. De aici a început toată nebunia...

sabin fota
03 Sep 2012 18:19


M42 si o parte din Orion - 28.nov.2010
Canon 50D pe Tamron 70-300mm, f=70mm, 139'', f/5.6, ISO800
montat pe CG5 parca in piggyback pe C6, neghidat

tin minte ca era zapada si era frig iar eu aveam o telecomanda cu fir si trebuia sa stau nemiscat asa ca mi-au inghetat picioarele, dar eram asa de minunat de ce poze frumoase scotea aparatul ca nu il mai simteam

LE: am facut in noaptea aia si la 300 de mm dar am promis ca o pun pe prima :)

ursamajor
03 Sep 2012 18:36


Canon 350D + 50mm f/1.8 la Bu&#537;teni, nov. 2010. Doar pe trepied. :mrgreen:

Wow, acum dacă mă uit bine, se vede &#537;i M110. :wink:

jimao22
04 Sep 2012 21:28


Prima mea imagine deep-sky a fost luata in 22 septembrie 2009, avand la dispozitie un telescop Celestron Omni XLT 150/750, o camera ORION STARSHOOT II Color cu o rezolutie de 752x582 pixeli si o montura Celestron CG4 cu motoare siderale pe ambele axe (fara GOTO).
Expunerile au fost 16 bucati a cate 5(CINCI) secunde  :lol: .
Deoarece campul era foarte mic, am pozat doar centrul galaxiei si fiindca nu stiam sa fac prelucrari deloc, am crezut ca e ceva in neregula cu camera mea.
Prelucrarea asta e facuta acum cateva minute si se observa un pic norii intunecati de praf din bratele galaxiei in partea de sus a centrului galactic.
Bineinteles - no dark, no flat.
Ce vremuri eroice (!!!).

P.S. - nu stiu nici acum cum sa fac sa scot din imaginile brute culoarea in cazul achizitiei cu o camera color - a ramas un mister nerezolvat si cred ca va ramane asa, nu ma mai intorc niciodata la camera color.

Vlad
30 Sep 2012 00:19


De-abia acum am vazut subiectul acesta si m-am gandit sa postez si eu prima mea poza.

Este M27 - si de atunci am ,cred, o relatie speciala cu acest obiect pe care l-am fotografiat in fiecare an.

FAcuta cu DSI I color , Celestron 8" Newton pe CG5 Goto. Iesisem singur langa Alicante (de-abia imi luasem telescopul de vreo 3-4 luni si camera de vreo luna), inca nu stiam bine nici sa aliniez cu polara. Am "prins" nebuloasa in ocular, dupa care am schimbat si am pus camera. Nici vorba de stacuit, aceasta este o poza  OSC. De ghidat nici atat.

Poza insa mi-a lasat o impresie foarte puternica, deoarece a facut trecerea de la a vedea ceva sters in vizual la o forma colorata pe ecran..."and I was hooked"!  :D