-----------------------------------
BMB
13 Sep 2012 00:54

Colaj lunar de rezolutie medie - 11 Septembrie 2012
Un "mic-mare" colaj lunar din dimineata zilei de 11 septembrie.
Atasez doar o varianta mult redusa, si un colaj cu zonele mai interesante, cu tot cu numele aferente.
Am scris "de rezolutie medie" pentru ca detaliile cele mai mici sunt undeva in jurul valorii de 1.2-1.5km. Pentru ca sa se poata denumi "de inalta rezolutie", in cazul unei imagini cu Luna ca subiect, e nevoie de detalii sub 1km, masurabile pe mai mult de 3 pixeli, ceea ce e extrem de greu (ca timp) de realizat in cazul unui colaj lunar complet.

Mult mai multe detalii, cat si imaginile la rezolutia originala (destul de mari, deci rabdare la incarcare) le-am postat aici:

http://maximusphotography.wordpress.com/2012/09/13/colaj-lunar-11-septembrie-2012/

Sper sa placa pleoapelor celor ce se uita la ele.

Max

UFO
13 Sep 2012 00:57


moon picture of the day ?

BMB
13 Sep 2012 00:59


Sper sa ajunga acolo, da. Mersi de parere ;)

Max

UFO
13 Sep 2012 01:10


ajunge acolo daca e promovata

BMB
13 Sep 2012 01:11


Am inteles. Mersi de idee..dar cine sa o promoveze in afara de mine ? :)
Max

UFO
13 Sep 2012 01:15


prin tine insuti. ce sa zic.


pune poze pe apod

BMB
13 Sep 2012 01:16


Asta fac acum...

BMB
13 Sep 2012 01:35


Si un link direct catre imaginea la rezolutie maxima, pentru a nu mai ajunge neaparat direct pe postul de pe blogul meu:

http://maximusphotography.files.wordpress.com/2012/09/large-moon-mosaic.png

Max

achy1978
13 Sep 2012 07:13


Max, cu poza asta chiar am ramas fara cuvine ...... este de departe unul din cele mai bune colaje vazute de mine pana in prezent ..... felicitari!

Am navigat pe suprafata ei mai bine de 30 min si am examinat fiecare element de detaliu .... SENZATIONAL!

BMB
13 Sep 2012 12:39


Mersi Marian, ma bucur ca ti-a placut. 
Sincer, desi e imaginea mea, si eu am petrecut ceva vreme buna uitandu-ma la detalii. Evident ca in timpul procesarii eram atent la ele, insa acolo vroiam doar sa nu le "stric" si sa le reliefez mai bine, la final am vrut doar sa admir formele de relief. 
Ca termen de comparatie (eu asa fac la fiecare imagine, ceea ce e si normal de altfel-ai nevoie de referinta), m-am uitat la cei de le Astronominsk, pe care vroiam sa ii "ajung din urma" la colaje lunare; ca detaliu cel mai fin, pot sa zic ca i-am depasit putin, ceea ce ar fi si normal tinand cont de diferenta in diametrul instrumentului utilizat (ei-230, eu 280mm), numai ca baietii aia au alta camera si aparent un seeing imposibil de bun (uneori la 30-40 de grade altitudine au si 7/10 !!!), iar aspectul general al imaginilor e mai placut (zgomot foarte redus datorita camerei).
Ca plan de viitor, incerc sa imi pun la punct setup-ul pentru a face un colaj lunar la F/15 sau maxim F/20, ceea ce ar fi un "first" pe plan global (nu am avzut pana acum un colaj bun realizat la o asemenea focala -6 metrii), si deja ar intra la "High Resolution Lunar Mosaic", nu medie ca in cazul meu ori Astronominsk.
Pana atunci trebuie sa mai prelucrez alt colaj mare, "varza" insa din start din cauza setarii gresite a gamma (nu imi dadeam seama la momentul respectiv), dar poate iese ceva totusi.
Plus alte regiuni la F/20, de test pentru ce scriam mai sus.

Max

valy
13 Sep 2012 23:08


Panoramicele astea cu intreaga Luna sunt altceva, dealiile care de obicei sunt in imagini 600x400 acum parca prind viata.
In ceea ce priveste Astronominsk, pozele lor m-au facut sa iau un filtru IR si sa incerc si eu marea cu degetul.
Spor.

psemil
15 Sep 2012 00:11


Si eu am privit-o minute bune. Frumoasa tare

BMB
15 Sep 2012 00:37


Mersi Emil.

Celly
15 Sep 2012 09:47


Superb....asa da.felicitari



cer senin

BMB
15 Sep 2012 17:57


Multumesc Celly.

sabin fota
15 Sep 2012 23:16


foarte detaliata, felicitari!

BMB
15 Sep 2012 23:17


Mersi Sabin.

BMB
16 Sep 2012 20:17

Colaj lunar - 6 Septembrie 2012
Mai postez, tot aici pentru ca nu merita un post separat, un alt colaj, de pe 6 septembrie.
O sa intelegeti de ce nu merita cand o sa cititi ce am scris la linkul urmator, acolo unde se afla si imaginea la rezolutia maxima:

http://maximusphotography.wordpress.com/2012/09/16/colaj-lunar-6-septembrie-2012/

Max

ursamajor
16 Sep 2012 20:24


Foarte bună asta. Detalii plăcute, sharpness-ul pe placul meu (că mai sunt &#537;i al&#539;ii care-l consideră [url=https://www.google.ro/search?q=sharpness+is+a+bourgeois+concept+henri+cartier-bresson&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a]un concept burghez). :mrgreen:

BMB
17 Sep 2012 01:21


Multumesc ursamajor. Din pacate a trebuit sa exagerez un pic cu unsharp mask-ul pentru a mai masca din defectele setarilor din momentul achizitiei. 
Dar din prostie se invata, asa ca data viitoare sigur o sa iasa ceva mult superior imaginii de aici, daca seeing-ul o sa fie si el de acord, evident.

Max