-----------------------------------
starbuck
02 Oct 2012 21:20

Top 7 evenimente astronomice - colectia toamna-iarna 2012
Curatati-va lentilele si pregatiti-va tunurile astro si foto ! Se anunta turneu mare de staruri...la propriu :) ...

http://ro.stiri.yahoo.com/top-7-spectacole-astronomice-de-văzut-în-2012.html

(Va rog sa selectati manual link-ul. In acest caz se pare ca sunt probleme cu marcarea ca URL. Multumesc.)

Alexandru Savin
03 Oct 2012 19:46


"Pagina nu a fost gasita" :(

ursamajor
03 Oct 2012 19:50


http://astroguyz.com/2011/12/30/the-top-astronomy-events-for-2012/

starbuck
03 Oct 2012 20:02


Alexandru, din cauza asta am dat indicatia din paranteza de dupa link.

Ursamajor, merci pentru ajutor !

ursamajor
03 Oct 2012 20:05


Always, gladly.

Nu cred să se supere cineva dacă cităm din [url=http://ro.stiri.yahoo.com/top-7-spectacole-astronomice-de-v%C4%83zut-%C3%AEn-2012.html]linkul de mai sus:

"În cele trei luni care au mai rămas din 2012 vom avea parte de o mulțime de evenimente astronomice. Le-am ales pe cele mai spectaculoase șapte dintre acestea.

20-24 octombrie. Este perioada de vârf a curentului de meteori al Orionidelor. Între aceste date, în serile în care cerul nu este acoperit de nori, putem vedea până la 20 de "stele căzătoare" într-o oră. Trebuie doar să găsiți un loc fără poluare luminoasă (zonele montane sunt ideale) și să priviți cerul în direcția est, de preferință după miezul nopții.

13 noiembrie. Eclipsa totală de Soare va fi vizibilă în nordul Australiei și în teritoriile din Pacificul de Sud. Așadar, cei mai mulți dintre noi ne vom bucura doar de imaginile fotografilor și de transmisiunile TV

17-18 noiembrie. Este perioada de vârf a Leonidelor, un alt curent de meteoori. De această dată, putem vedea chiar și 40 de meteori într-o oră. La fiecare 33 de ani, Leonidele produc un spectacol fantastic, putând fi observate mai mult de 100 de "stele căzătoare" într-o oră. Un astfel de spectacol a putut fi văzut în 2001, așa că pe următorul îl așteptem în 2034.

27 noiembrie. Conjuncția planetelor Venus și Saturn. Aceste două planete renumite prin strălucirea lor se vor afla la 1 grad una de cealaltă, pe cerul dimineții. Priviți spre est, imediat după răsăritul de Soare.

În astronomie, conjuncția este momentul apropierii maxime, ca poziție aparentă pe sfera cerească, a două corpuri cerești.

28 noiembrie. O eclipsă de Lună în penumbră se va produce în seara zilei de 28 noiembrie 2012, imediat după apusul Soarelui. În România, eclipsa se va putea observa cu dificultate pentru că faza maximă va avea loc chiar înainte de răsăritul Lunii. O "eclipsă selenară penumbrială" apare atunci când Luna e în penumbra Pământului.

3 decembrie. Imensa planetă Jupiter ajunge pe punctul de pe orbită cel mai apropiat de Terra. Suprafața planetei va fi puternic iluminată de Soare, astfel încât este momentul perfect pentru a vedea și a fotografia Jupiter și lunile sale.

13-14 decembrie. Geminidele sunt un alt curent de meteori, însă cel mai frumos dintre toate. Într-o singură oră, pot fi observați chiar și 60 de meteori, farmecul Geminidelor fiind că acești meteori au diferite culori.

Curenții de meteori sunt cunoscuți în popor ca "ploi de stele". Totuși, trebuie avut în vedere faptul că obiectele căzătoare nu sunt stele, ci corpuscule desprinse din diverse obiecte cosmice care pătrund cu mare viteză în atmosfera terestră, prin frecarea cu aerul rezultând aceste spectacole astronomice. Numele fiecărui curent de meteori vine de la constelația din care pare că ar cădea stele (de exemplu, Geminidele par a veni din constelația Gemenilor)".

Doru Dragan
04 Oct 2012 19:54


Adica ... mai nimic. Curentii meteorici obisnuiti, o eclipsa de Soare vizibila din emisfera sudica, una de Luna prin penumbra (practic invizibila) si un cutremur de 3,2 grade in Vrancea :) Mai ramane conjunctia dintre Venus si Saturn din 27 noiembrie si opozitia cu Jupiter din 3 decembrie. Asta e tot. Cam slabut :(

ursamajor
04 Oct 2012 20:02


Ei, și tu. :mrgreen: E știre preluată de la Yahoooooo! Te așteptai la mai mult? :wink:

mflorian
04 Oct 2012 20:03


...nici cosmosul nu mai este ca pe vremuri...

Erwin
04 Oct 2012 20:03


mai e &#537;i sfâr&#537;itul lumii din 12.12.2012, cine nu &#537;i-a făcut rost de costum de protec&#539;ie, mai are prietenul meu câteva...  :lol:

ursamajor
04 Oct 2012 20:15


Eu am salopetă, de la serviciu... și bocanci cu bombeu metalic. Cred că ajung. O cască, nu donează nimeni? :lol:

starbuck
04 Oct 2012 22:58


Pai daca vine Jupiter mai aproape de Pamant, poate stranuta vreo ploaie de asteroizi catre noi. Asa ca Erwin, spune-i amicului tau sa faca si niste umbrele pe masura, neaparat in culoarea caroseriei costumului. Daca sunt gata deja, eu iau luna asta 10 bucati ca in mod sigur le dau la suprapret de Mos Nicolae :) ...

Dragi timisoreni, stati linistiti ! In Timisoara sigur va fi innorat in cel putin 90% din cazurile de evenimente astronomice...cam asta este norocul nostru pe aici. Pana si un asteroid daca ar veni, nu l-am vedea decat in ultima secunda :) :) :) ...

valy
05 Oct 2012 00:10


Pana si un asteroid daca ar veni, nu l-am vedea decat in ultima secunda :) :) :) ...
Poate aveti noroc si de ceata, asa nu-l veti vedea nici macar in ultimul moment. Dar las' ca ne salveaza colegii din zona DT. Severin si litoral. Iar daca nici ei atunci vom vedea a doua zi la televizor, insotit de mesaje alarmiste gen "a venit sfarsitul lumii", "vand kit de supravietuire in caz de sfarsitul lumii", "ddtv da gratis cate 2 sfaristul lumii pentru membrii pp", "dd a cumparat sfarsitul lumii si il reda poporului", "sfarsitul lumii - acum in direct, reluat si retransmis. publicitate...", "suprafata de pe asteroizii cazuti in curte/casa va fi impozitata cu 16%", "guvernul impune taxa de prim asteroid", etc.

Pe de alta parte ma bucur de anunt, nu stiam de curenti, nici de eclipse fie ele si partiale, asa sunt unii mai putin informati.
Spor.

starbuck
05 Oct 2012 00:41


Catre conducerea forumului:

Se pare ca problema la marcarea ca si URL consta in faptul ca exista caractere cu diacritice in link:

Acolo se opreste marcarea. Multumesc.

valy
05 Oct 2012 00:47


Cred ca poti marca tu linkul, e in meniu optiunea URL.

starbuck
05 Oct 2012 00:51


Am facut si asta. Acelasi rezultat.
Cand m-am exprimat cu "marcarea ca si URL" am vrut sa fac legatura tocmai cu actiunea din meniu (asta dupa ce marcarea implicita nu a mers).

MariusP
05 Oct 2012 08:18


Se pare ca problema la marcarea ca si URL consta in faptul ca exista caractere cu diacritice in link:
Acolo se opreste marcarea. Multumesc.
Deoarece sint caractere mai speciale, se inlocuiesc cu % si codul/codurile in hexa:
%C4%83 pentru ă
%C3%AE pentru î
si rezulta
http://ro.stiri.yahoo.com/top-7-spectacole-astronomice-de-v%C4%83zut-%C3%AEn-2012.html pentru link-ul corect, adica: http://ro.stiri.yahoo.com/top-7-spectacole-astronomice-de-v%C4%83zut-%C3%AEn-2012.html

Mozilla Firefox preia corect link-ul...  :wink:

ursamajor
05 Oct 2012 08:25


Always, gladly.

Nu cred să se supere cineva dacă cităm din 

În forma din Quote, funcționează.

nobody
06 Oct 2012 20:57


Un URL nu ar trebui sa contina niciodata caractere speciale in afara setului US-ASCII.

starbuck
07 Oct 2012 00:29


In fine, nu mai conteaza...