-----------------------------------
dragos.n
04 Noi 2012 18:22

Reuniunea nationala - propuneri locatii
Pe acest topic as vrea sa fie adunate propunerile pentru posibile locatii ale reuniunii.

s avea si o sugestie atunci cand se fac propunerile. Sa nu fie doar un nume, ci si o descriere a locului, eventual cu posibilitatile de cazare, transport pana la fata locului, de la cel ce face propunerea, astfel incat sa putem sa facem o evaluare. Si ar fi bine ca sa fie si eventuale adrese net ale locurilor unde se poate face cazarea, fotografii de la fata locului, chiar filme.

Avand in vedere ca vin sarbatorile, cred ca in doua luni si jumatate, adica pana la jumatatea lui ianuarie 2013 se pot aduna destule propuneri pe care apoi sa le discutam, si sa luam o decizie pana in martie.

dragos.n
05 Noi 2012 16:31


Up.

ursamajor
05 Noi 2012 17:45


Eu propun zona munților Măcinului (Dobrogea), astfel, dacă se alege locația, nu mai am nicio scuză dacă nu particip. :mrgreen: 
În plus, locația e pitorească, cazarea e free, la cort, liniște (nici țipenie de om), iar dacă se supără vreunul pe astronomie, Dunărea e aproape pentru răcorit sau pescuit.

silviub
05 Noi 2012 18:25


Pana acum sunt 2 locatii concrete propuse:

1.Cabana Muntele Rosu-Cheia., DN 1A, Prahova,Altitudine aprox 1400 m

2.Complex Piatra Arsa, Platoul Muntilor Bucegi, Altitudine aprox 2000 m

http://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/bucegi/cabana_complexul_sportiv_national_piatra_arsa-39/

Pro:

-amplasare excelenta, poluare luminoasa aprope deloc.
-capacitate mare de cazare , posibilitate de campare(???) din cate stiu nu este permis fiind in rezervatie dar trebuie intrebat.
-acces relativ usor, cu orice tip de masina, 25 km din Sinaia prin Dichiu.
-multe spatii la dispozitie, in cazul in caza vor fi expozitii ala comerciantilor, ale cluburilor etc.
-acces la fel de usor pentru cei mai in forma si nu numai, cu telecabina din Busteni sau  la Telecabina VF cu Dor.
-conditii foarte bune de cazare-3*
-preturi ok
-mancare buna


Contra:

-poate ca nu e atat de centrala zona pentru toata lumea.

PS:daca e vremea buna peste 2 sapt revin cu poze de la fata locului.


Cred ca si in Muntii Macin este foarte tentant, dar in afara pozitionarii cam extreme pe harta ar trebui si o locatie exacta de la cineva care cunoaste bine locurile  :wink:

valy
05 Noi 2012 18:39


Eu propun [url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Cheia,_Prahova]Cheia - Prahova. E pe varianta Ploiesti - Brasov - DN1A. Drumul e bun cat timp nu dai de coloane de tiruri: http://www.youtube.com/watch?v=nZlM4UZ3rTY

E o depresiune la cca 800m pe valea Teleajenului, inconjurata de munti/creste de 1700 dar destul de departe cat sa nu te limiteze cum e Busteniul cu Bucegii din spate.

Drumul e fie dinspre Brasov-Sacele ~30km, fie dinspre Ploiesti ~50km. E departe de localitati, cea mai apropiata cred ca e Maneciu la ~20km. Exista tren Ploiesti Maneciu dar cred ca trece rar. Exista microbuze din Maneciu (cel putin asa era acum multi ani).
http://www.youtube.com/watch?v=6jXVqS_DKHY
http://www.youtube.com/watch?v=wYtsBILtDLc&feature=related

Daca 800m e prea putin exista Cabana Muntele Rosu 1 ora de mers pe jos sau ~20min cu masina (se pare ca drumul nu e chiar ok dar e relativ scurt).
http://www.youtube.com/watch?v=5JRtQdcZq5g

Cazare la cele cateva hoteluri sau la pensiuni, cort. La Muntele Rosu e cabana cred ca merge si cort desi parca nu e apa (posibil sa fie ceva izvoare).

Ca fapt pitoresc: pentru mesteri, isi pot lua sculele de aluminizat, exista cateva parabolice, cred ca ar putea deveni un Cass ceva.... http://www.panoramio.com/photo/403560

Mai nasol e ca ploo cam des.

dragos.n
05 Noi 2012 19:09


Da, de astfel de prezentari avem nevoie. 

S-a vorbit de Moeciu. Are cineva amanunte?

ursamajor
05 Noi 2012 19:31


[url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Moieciu,_Bra%C8%99ov]Moeciu.
E foarte aproape de Bran (ca punct de reper). Liniște, pensiuni ieftine etc. Mai mult pentru reuniuni decât pentru observații.
Pentru observații se poate urca la Fundata (câțiva kilometri dreapta și în sus, de la intrarea în Moeciu de Sus) unde panorama arată cam așa (se văd Bucegii):
http://ursamajorbr.blogspot.ro/2011/08/fundata-panorama.html
Hint: pe blog există un link către versiunea full size a panoramei. :mrgreen:

jimao22
05 Noi 2012 20:25


Parerea mea este ca tabara si locul de innoptare trebuie sa fie in imediata vecinatate a locului de observatii (instalare telescoape). Faptul ca trebuie sa mergi si sa te intorci fie si 1 km la si de la locul de observatii (trebuie masina, trebuie sa se sincronizeze mai multi fiindca nu toti vor veni cu masina, e incomod) este demotivant din punctul meu de vedere. 
Nu mergem sa facem drumetii, mergem sa facem astronomie. Asta din urma se face de cateva ori pe an de catre cei mai multi, prima se face oricand si oriunde, de oricine.

jimao22
05 Noi 2012 20:30



Cred ca si in Muntii Macin este foarte tentant, dar in afara pozitionarii cam extreme pe harta ar trebui si o locatie exacta de la cineva care cunoaste bine locurile  :wink:

Am fost de vreo 5-6 ori la star-party-urile de la Macin, cunosc bine zona si locul ideal unde se poate face tabara in acea locatie. Primarul e obisnuit cu star-party-urile in zona si daca vorbim si cu cei de la Galati, toate problemele sunt ca si inexistente.

valy
05 Noi 2012 21:30


Cei din Vest vor face 2 zile pana acolo, si cum totul o sa fie intr-un weekend...

dragos.n
05 Noi 2012 21:37


Asa, din curiozitate m-am uitat cam pe unde ar fi centrul tarii, si mi-a iesit undeva intre Fagaras si Rupea. Situat cam la 370km de Est si Vest, si la vreo 285km de Nordul Moldovei, si de Sud-Vestul Olteniei. Cam la 55km de Moeciu de jos, la vreo 86km de Cheia, si la ceva mai putin fata de Piatra Arsa. Evident, in linie dreapta, nu pe sosea. Fata de Muntii Macinului nu am mai masurat.

Erwin
06 Noi 2012 15:27


Ora&#537;ul cel mai apropiat de centrul &#539;ării cred că este Sibiul. Cine este din zonă &#537;i cunoa&#537;te posibilită&#539;ile de cazare într-o loca&#539;ie accesibilă &#537;i cu cer bun?

Stanescu Octavian
06 Noi 2012 15:39


Pe Transfagarasan tot centru ar fi... e cer bun dar am auzit ca e mare inghesuiala acolo sus la 2000 .
la inaltime e frig chiar si in iulie -august .

dragos.n
06 Noi 2012 16:03


Avem nevoie si de costurile cazarii. Si din punctul asta de vedere, in general punctele turistice importante aduc si preturi mai mari la cazare.

Daca avem membrii care stau in apropierea acestor punct, ar putea sa se intereseze.

silviub
06 Noi 2012 16:16


La Balea e frumos, dar problema destul de serioasa e vremea.Pe versantul sudic se lasa ceata destul de des vara si nu se vede nimic( de fapt se ridica ceata din vale).Spre nord sunt sanse mai mari.


Costurile nu cred ca sunt mari, daca se gaseste o locatie cu 10-15 camere, de 2-3*, si cu o curte mai mare de pus si corturile, care se inchiriaza integral pe un week-end, nu ar trebui sa fie mai mult de 25-35 lei/pers/noapte.

valy
06 Noi 2012 16:21


Vreti neaparat sa va catarati la munte sus? O astfel de intreprindere o vad organizata la modul urmator:
- ne propunem o tinta X (balea lac, piatra arsa, etc)
- stam cu ochii pe prognoza 
- cu 48 de ore inainte ne hotaram si mergem.

Altfel pentru o prima intalnire zic ca o locatie mai accesibila ar fi mai buna. Putem sa identificam in zona din triunghiul Rm. Valcea-Sibiu-Brasov cu acces comod si cazare.

silviub
06 Noi 2012 16:41


Nu neaparat la munte, dar daca ne strangem vreo 20-30 din toata tara care stiu unde merg cu 2 zile inante dar nu stiu unde dorm, iar nu-i bine 

Problema ca trebuie facute niste rezervari iar aceste rezervari cer un avans de dat.

In fuctie de perioada aleasa as putea veni cu vreo 10-15 corturi dar nu cred ca toata lumea e obisnuita cu sistemul nomad de dormit.

 :D

dragos.n
06 Noi 2012 20:31


Personal consider ca e mai acceptabil riscul de a avea vreme urata, decat cel de a dormi in masini.

De aceea cred ca e bine sa ne hotaram asupra unei locatii, dupa ce ne informam bine, cu tot ce inseamna, adica nu doar localitate, ci si cazarea, si asupra unei date, si sa facem o rezervare din timp. Evident, daca o sa fim mai multi :roll:

Cat despre corturi, depinde mult de perioada aleasa, dar si de locatie. Oricum, e bine sa stim ca avem si o rezerva.

dragos.n
06 Noi 2012 20:35


Acum mi-am adus aminte ca pe forum a activat o perioada de timp, in urma cu vreo doi ani parca, cineva care avea o pensiune pe la munte, daca nu ma insel. Dar nu reusesc sa-mi reamintesc nickname-ul. Poate isi aduce aminte careva.

jimao22
06 Noi 2012 21:56


La Balea e frumos, dar problema destul de serioasa e vremea.Pe versantul sudic se lasa ceata destul de des vara si nu se vede nimic( de fapt se ridica ceata din vale).Spre nord sunt sanse mai mari.


Costurile nu cred ca sunt mari, daca se gaseste o locatie cu 10-15 camere, de 2-3*, si cu o curte mai mare de pus si corturile, care se inchiriaza integral pe un week-end, nu ar trebui sa fie mai mult de 25-35 lei/pers/noapte.

Eu am fost 3 nopti vara asta la o pensiune din Sambata de Sus (la poalele Fagarasului). Conditiile au fost bune, cu camera ok si chiar piscina. Costurile nu sunt insa mici. Iar pensiunile sunt limitate ca si numar de locuri. Nu cred ca incap 50 de persoane intr-o pensiune normala.

Cat despre cazarea intr-o pensiune, asta inseamna sa fim intr-o localitate. Ceea ce are neajunsuri majore - localnici curiosi (si poate rauvoitori), lumini parazite, putin spatiu de desfasurare.

Personal as prefera o locatie "remote" unde nu ne deranjeaza nimeni si sunem numai noi, chiar daca am sta la cort. Dormitul la cort ,vara , nu e o problema si este chiar extrem de placut. Ganditi-va numai - foc de tabara, telescoape la botul calului, locuri salbatice si lipsa "curiosilor" care in  numar excesiv devin foarte deranjanti, etc.

dragos.n
07 Noi 2012 07:01


Da, este si acesta un aspect, cel prezentat de Jimao, pe care trebuie sa-l luam in calcul. Asa incat trebuie sa luam in calcul mai multe variante, cu avantaje si dezavantaje.

silviub
07 Noi 2012 11:34


Nu m-am putut abtine sa nu dau si un telefon , deci: :) 

http://www.plaiul-lisei.ro/

La 20 de km de loc Fagaras, cu acces fie dinspre Sambata fie dinspre satul Lita.

Capacitate de cazare aprox 60 locuri+ corturi cate vrem .

Tariful comunicat telefonic ar fi 1000 lei/corp cabana x 4 corpuri=4000 lei( pentru 3 nopti/4 zile), doar cazare fara alte servicii.Mi se para un tarif mai mult decat decent.

Am luat in cosiderare si propunerile de colegilor de mai sus, adica sa fie remote, nu chiar in mijlocul unei statiuni, nici in vf muntelui si relativ apropate de o gara(Fagaras), ca ne-om gasi cativa cu masinile sa mai luam pe cineva de acolo.

dragos.n
07 Noi 2012 13:21


Arata frumos, e ieftin, orizontul suficient de liber, mai putin vreo 10-16 grade la sud, loc sa punem telescoape cat cuprinde. 

Trebuie sa luam mancare si bautura de acasa, ca inteleg ca au bucatarie, dar nu si bucatar, si nici bar. Dar asta inseamna ca iesim mai ieftin si la astea, dar mai putin loc in portbagaje.

Si foarte central. Cred ca e de luat in calcul.

O intrebare Silviub. Ai fost acolo?

silviub
07 Noi 2012 13:41


Din pacate e singurul loc din cele propuse aici unde nu am fost.La telefon parea ok persoana cu care am vorbit.

Daca e cineva din zona care poate trage o fuga sa vada ce si cum ar fi perfect.

Pana acum asta mi se pare cea mai buna solutie, de stabilit o perioada si de facut o rezervare ferma, cu plata(mai mult ca sigur a unui avans).Odata stabilita locatia si avand rezervare sigur ne strangem multi, ca inceputul e mai greu  :D 

In alta ordine de idei, e mai bine ca putem avea o pensiune doar cu cazare iar apoi cu 2-3 sapt inainte in functie de nr de participanti si de doritori putem cere si oferte pentru masa.

Parca e in Fagaras un Penny si un Kaufland deci nu trebuie umplut portbagajul de la plecare.

Adrian Sirean
07 Noi 2012 14:20


Eu, din pacate, lucrez in perioada verii. Nu-mi permit nici macar o zi libera. Asta este programul meu de cativa ani buni. Concediul il iau doar iarna de prin 15 dec. pana prin 15 ian. Dar daca se alege o locatie asa aproape de Sibiu, cum este cea de mai sus si pelerinajul cuprinde vreun weekend, tot imi fac timp chiar si pentru o zi sa vin, sa dau mana cu toti si eventual sa bem un spritz impreuna, poate chiar sa pun geana prin vreun ocular. 

PS: Totusi mai este ceva timp pana atunci, cine stie poate pot scoate doua zile de concediu in perioada verii daca anunt din timp.

Astfel, daca pot ajuta cu ceva, chiar foto de la fata locului, ajut cu placere. Merg destul de des la Avrig in interes de servici, iar de aici si pana la Sambata nu mai este chiar asa mult. Chiar si programare si plata avansului. Bineinteles toate la timpul lor. Asa ca, in acest sens se poate conta pe mine.

Stanescu Octavian
08 Noi 2012 15:53


Locatia din zona Lisa e rezonabila pentru toti  :)  imi aduce aminte de povestile lui O. Paler ce a copilarit aici .

dragos.n
25 Noi 2012 23:29


Deoarece se apropie perioada sarbatorilor, in care multi vor pleca in diverse locuri din tara, vreu sa reamintesc faptul ca inca nu s-a luat o decizie privind locatia, asa incat impresiile din deplasari, cu ceva informatii si fotografii sunt bine venite.

ozn
02 Dec 2012 07:27


Eu propun Sinaia.

Catalin Paduraru
06 Dec 2012 07:49


Propunere locatie www.cabanadoftana.ro

dragos.n
06 Dec 2012 15:08


Vizibilitate, alea alea?

Catalin Paduraru
06 Dec 2012 15:28


Teoretic buna, practic nu stiu ca nu am fost. Orizont de munte, zona intunecata, retras de zona urbana.

silviub
07 Dec 2012 12:56


Cabana in sine e un dintre cele mai faine la care am fost, chiar o recomad penru un week-end cu familia sau prietenii.

Ca si locatie insa pentru o intalnire nu stiu ce sa zic, e totusi 5* si la preturi nu numai la servicii.

Valea Doftanei ca zona are doar avantajul ca e foarte aproape de Bucuresti pentru cei care vin din celelalte zona ale tarii e un pic mai departe.

Off Topic:daca doriti ceva diferit va recomand http://www.atradoftana.ro/ 

Dar cum am mai spus, pentru o pensiune/vila inchiriata integral pe un week-end, tariful nu ar trebui sa sara mai mult de 30-40 lei/persoana/in camera.

chataros
04 Ian 2013 15:49


Rasnov - Cabana Panicel. Puteti vedea din 2 parti imagini 360 de grade facute de un prieten de-al meu fotograf. Chiar am ajutat si eu cu sustinerea suportului telescopic pt pozele astea :D
http://360.evfphoto.ro/

valy
04 Ian 2013 15:52


Din poze pare locatia perfecta.

jimao22
04 Ian 2013 23:51


Reveniti cu picioarele pe pamant, dragii mei. 
Pretul cazarii este mare la Panicel. 
Voi ati vazut evolutia vanzarilor pe forum? Este dezastru. Credeti ca niste astronomi amatori care isi rup de la gura sa cumpere niste oculare vor fi dispusi sa cheltuie cateva milioane (lei vechi) pe cazare pentru 2 nopti? Ma indoiesc. 
In loc sa avem o multime de participanti, vor fi cativa. Castigul pentru comunitatea astronomilor va fi mic iar efectele acestei initiative  - foarte reduse. 
Si nu vrem asta, nu?...  
Trebuie sa gasim un echilibru intre pret si utilitate/confort.
Mai ganditi-va la cateva propuneri, tinand cont de ce am spus mai sus.

silviub
05 Ian 2013 00:36


Aveti dreptate jimao22, doar ca, cu cat apar mai multe propuneri nedocumentate, cu atat cineva trebuie sa dea telefoane, mail-uri, etc sa verifice cat costa, ce conditii au si, daca se poate sa stie si prognoza meteo peste vreo 4-6 luni.

Revin la ideea de a gasi maxim 3 locatii si a se stabili un pret si un nr de locuri(cazare/cort) disponibile.

Dupa care vedem si perioada.

 :shock:

Matrixul
05 Ian 2013 02:20


Imi cer scuze ca intervin. Fac doar o paranteza, poate ajuta in vreun fel sau altul.
Eu sint moderator pe forumul Volvo Club Romania si am organizat anul acesta a 4-a Intilnire Nationala, asa ca am ceva experienta cu oamenii dintr-o comunitate (stransi intr-un forum pentru o anumita pasiune).
Este foarte greu sa multumesti pe toata lumea...Eu am indemnat pe cei care doresc sa participe, sa vina cu propuneri fiecare, de la el din zona/oras/judet pentru o pensiune ce are o cazare de maxim 50-70 ron pe zi de persoana, cu o masa decenta (avind in vedere ca a trebuit sa facem si o masa festiva sambata, cu speach/prezentari membrii/tort personalizat, etc) si neaparat, in jurul pensiunii respective sa se poata sta si cu cortul, pentru cei care nu-si pot permite aceasta minima suma de cazare. Apoi s-a votat (bine, s-a tinut seama doar de cei care au participat cel putin o data la o Nationala pentru ca nu am vrut sa ne trezim ca mergem unde se agata harta in cui iar cei care au votat aceasta locatie-fiind din zona aceea cei mai multi din comoditate- sa nu participe) si s-a ales de comun acord acea locatie ce intrunea mai toate cerintele...se da/se vireaza intr-un cont un avans minimal pentru a se putea inchiria toata pensiunea pe acel weekend, etc.
Si in fiecare an au venit membri care nu s-au inscris, curiosi sa vada ce se intimpla la o Nationala, sa intilneasca macar oamenii cu care stau de "vorba" pe forum, sa guste putin din...spiritul ce da viata acelui forum (in speta toti cei care detin un Volvo)...

Eu voi face tot posibilul sa ajung la o asemenea Nationala UNICA pentru mine. Si voi fi foarte mandru ca pot fi acolo, langa ceilalti.

valy
05 Ian 2013 12:25


Si ce locatii ati ales?