-----------------------------------
marcel jinca
14 Noi 2012 23:48

Concurs &quot;ASTRONOMIA CA DIVERTISMENT&quot;
Bun gasit tuturor.

Cu acordul administatorului site-ului ASTRONOMY.RO , propun pentru toti pasionatii de astronomie, membrii ai acestui site, un concurs cu premii.
Concursul intitulat sugestiv "ASTRONOMIA CA DIVERTISMENT", nu se vrea a fi o verificare a cunostintelor dvs., ci doar un mod de antrenament al mintii. Prin logica sau calcul puteti descoperii frumusetea astronomiei.
De aceea, incepand din aceasta noapte, aveti sansa sa va numarati printre norocosii castigatori, iar decembrie sa va aduca o carte in plus.
Sunt premii modeste, despre care aflati detalii in Regulamentul atasat.

Ii rog pe toti cititorii acestui topic, sa pastreze decenta pentru a nu exista derapaje nedorite.
Topicul si desfasurarea sunt supervizate atat de Moderator cat si de Admin, iar postarea oricarui text nedorit, vor fi sanctionate.

Topicul va avea refresh zilnic, pentru a putea fi vizibil si pentru cei mai noi membri.

Va doresc bafta !
Marcel Jinca

Herr_Alien
15 Noi 2012 11:09


Ok, sa-i dam bataie atunci!

Nume: GAROFIDE
Prenume: Alexandru

Localitate: Sanpetru, Brasov. (adresa din buletin e alta, o sa trebuiasca sa mi-l schimb).

marcel jinca
16 Noi 2012 22:09


Mi-a fost sugerat, ca posibilitatea de inscriere sa fie prelungita. Astfel intervalul de inscriere a fost modificat in Regulament.

Pana acum un singur concurent. Hai, curaj oameni buni!
Sunt 20 de subiecte punctate cu valori de la 1 la 3. Au raspunsuri logice sau care necesita minime cunostiinte de mate, fizica si desigur astronomie. Nu este un vaccin, deci nu doare.
Rezultatele eronate nu vor fi aduse la cunostinta pe forum, deci nu aveti de ce va teme.

Alexandru, se pare ca deocamdata n-ai adversari. Bravos!

De la miezul noptii, mai aveti la dispozitie 8 zile pentru a va anunta participarea.

Elena Hanu
17 Noi 2012 13:28

concurs
As vrea si eu sa particip!
Nume: Hanu 
Prenume:Elena


marcel jinca
18 Noi 2012 07:59


Au mai ramas 7 zile.

marcel jinca
21 Noi 2012 07:16


Au mai ramas 4 zile.

marcel jinca
22 Noi 2012 09:27


Au mai ramas 3 zile si se pare ca nu avem decat candidati pentru locul I si locul II.
Ramane valabil si locul III, atata timp cat important, la o competie, este sa treci linia de Sosire.

marcel jinca
23 Noi 2012 08:29


Au mai ramas doua zile.

marcel jinca
24 Noi 2012 08:12


A ramas mai putin de o zi.

Reamintesc ca azi la ora 24, expira timpul alocat inscrierii.
Maine 25 nov. la ora 13 vor fi aduse la cunostinta subiectele.

marcel jinca
25 Noi 2012 13:12


Iata si subiectele pentru concurs.

Bafta celor doi concurenti !

marcel jinca
25 Noi 2012 16:26


CONCURSUL S-A INCHEIAT.

S-au primit raspunsurile.

Felicitari concurentilor.

marcel jinca
25 Noi 2012 20:29


Acum dupa ce s-a facut verificarea raspunsurilor trimise de colegul nostru, Alexandru Garofide, este posiblila aducerea la cunostinta dvs.
In ciuda faptului ca topicul a avut peste 450 de vizualizari, a inregistrat doar 65 de vizualizari a Regulamentului. Au foat numai doi concurenti inscrisi din care colega noastra Elena a abandonat dupa plasarea subiectelor in topic.
Astfel, a ramas doar Alex care a acumulat 35 de puncte.
Erorile la raspunsuri, au fost:

13) Nu a determinat raza stelei Rigel
17) La momentul opozitiei Luna-Soare (faza de LUNA PLINA) nu poate avea loc o eclipsa de Soare, Luna fiind la 180° de astrul zilei.
19) Nu au fost date longitudinea heliocantrica a planetelor si elongatia.

RASPUNSURILE

1) Forta de atractie a Soarelui exercitata asupra Lunii, este de 2,2 ori mai mare.

2) Nu. Din cauza plasarii mai catre Nord, observatorul din Iasi va vedea doar o apropiere a Lunii de stea.

3) Diametrul Soarelui, vayut de pe Saturn este ~3'.

4) Latitudinea locului de observatie este 44,4°.

5) Se calculeaza volumul, apoi masa. M = 1,396*10^25 kg.

6) Viteza la ecuator = 465 m/s; viteza pe paralela de 44,4° = ~332 m/s.

7) Magnitudinea absoluta: M = 15,3 + 5 - 5 log 700 = 6,1. Diametrul aparent: D = 2,9°.

8 ) Din legea a III-a a lui Kepler, se calculeaza perioada de revolutie P = 2,74 ani, iar distanta medie a = 1,95 UA.

9) Se determina semiaxa mare: a = 6,0006 UA. Perioada de revolutie P = 14,7 ani. Viteza medie pe orbita Vm = 12159 m/s.

10) Luna apune la ora 12.

11) Lungimea umbrei este egala cu: L = h Astronomie practica si teoretica si primul numar al publicatiei de efemeride pentru astronomii amatori: Efemeride astronomice - 2013.

http://www.astronomy.ro/efemeride-astronomice-2013_3405.html 
http://www.astronomy.ro/astronomi-amatori-..._2791.html

Toate cele bune si cer senin tuturor !

FELECITARI ALEXANDRU !

Mircea Pteancu
29 Noi 2012 22:45


Felicitari lui Alexandru pentru rezultat si mai ales lui Marcel pentru ca a sponsorizat acest eveniment educational.
De asemenea felicitari forumului astronomy.ro pentru sprijinul acordat unei actiuni destinate dezvoltarii interesului pentru Astronomie.
Ghiata a fost sparta,sper ca la urmatoarele editii sa participe cat mai multi tineri astronomi amatori.
Mircea

ozn
02 Dec 2012 07:12


Am vrut sa ma bag si eu, dar nu ar fi fost corect sa castig. Poate ca multi ce au vizualizat topicul cred acelasi lucru. 

Asadar mai degraba acest topic fiind dedicat incepatorilor in ale astrelor il consider un succes deplin. Felicitari pentru initiativa si la mai mare. Dar, ar trebui facut si ceva pentru avansati :P Glumesc. Este foarte buna initiativa. 

O idee. Am putea face acest concurs in scolile si liceele patriei noastre ? Sub patronajul astronomy.ro ?
Simplu. Un calup de intrebari distribuite elevilor. Apoi colectarea intrebarilor. Castigul ar fi ca asa mai afla si elevii patriei noastre despre existenta astronomiei. Ce ziceti ?

Mircea Pteancu
02 Dec 2012 16:31


Pentru asta trebuie sa treci de (dez)onor ministerul.E posibil?
Cred ca da,printr-o interfata ca ,,Tara lui Andrei''.
Mircea

ozn
02 Dec 2012 17:23


Ideea in sine merita propagata, indiferent de forme. O fi buna si tzara lui Andrei. Zic.

Mosu'
06 Dec 2012 05:46

da
Se poate face un concurs dar citiți metodologiile ca sunt gratis pe edu.ro. Aveți de completat formulare tip si de respectat niște termene. Din păcate in acest an s-a încheiat perioada de depunere.
In plus , dacă vreți sa devina oficial, aveți grija la gramatică, bareme și respectarea formei unui concurs deoarece si acestea sunt importante dacă doriți recunoașterea, altfel se transforma in rezolvare de rebus găsit in ziar. Mai trebuie un număr minim de participanți si eventual parteneri plus mediatizare.
Nu are importanta cine participa, deși , ca si ozn, nici eu nu am considerat corect sa particip. Ca atare vedeți ca un ID de pe forum nu e suficient pentru înscrierea in concurs și trebuie stabilite condiții în funcție de vârstă, eventual vârsta școlară.
In rest, Țara lui Andrei nu este destinata neapărat concursurilor si poate fi un mijloc de sponsorizare.
Baftă la următoarele concursului și felicitări pentru idee.

Herr_Alien
06 Dec 2012 11:02


Mie mi-a lasat un gust usor amar concursul asta; cauza?


In ciuda faptului ca topicul a avut peste 450 de vizualizari, a inregistrat doar 65 de vizualizari a Regulamentului. Au fost numai doi concurenti inscrisi

Doi e putin pentru un forum asa de numeros, mai ales pentru genul de concurs care mie mi-a sunat mai mult a recensamant. Eu unul m-as fi bucurat mai mult daca as fi pierdut, dar lista de concurenti sa fie mai lunga. 

"Sfatul lion": participati la urmatoarele concursuri, indiferent de experienta.

ozn
10 Dec 2012 22:04


Te felicit pentru participare si resimt aceeasi mahnire ca doar doi oameni au achesat la concurs.

Felicitari si initiatorului, si sa nu fie descurajat. Data viitoare or sa fie cu siguranta mai multi participanti. 

Poate ca ierarhizarea a speriat pe multi.