-----------------------------------
ursamajor
30 Sep 2012 15:34


-----------------------------------
Nu doar 5D ci și Canon 550D poate full HD la 30 fps fără probleme, din fabrică, cu control manual total al expunerii (ISO, timp de expunere), pe lângă modul Crop Movie. Mai e și avantajul de 1,6x al crop-ului față de full frame sensor la 5D. Dacă aș avea focală nativă de 3-4 m, aș încerca și eu mai des. Poate dacă o să-mi iau un Mak (1500-1800 focală) la anul, atunci să fie mai spectaculos, cuplat cu Powermate-ul 2,5x. 

Am făcut full HD la Soare (o să-ncerc și la Lună), cu junghiul de lunetă 90/900, plus Powermate-ul 2,5x și cu un barlow Vixen 2x apo și par promițătoare rezultatele, având în vedere instrumentul. Din păcate, seeingul n-a fost grozav în ziua aceea (și cred că nici focusul nu e chiar bun), abia a doua zi a fost ceva mai bunicel, dar n-am mai repetat tipul acela de înseriere a barlowului cu powermate-ul.
Am mai făcut și-n trecut cu GSO 5x barlow, dar îmi apărea o reflexie pe centru, reflexia senzorului. Se pot vedea tot pe canalul meu Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=-n0I53gTcMo&feature=plcp

PS: la prețul la care a ajuns un body acum, 12-14 mil. asta însemnând mai puțin de jumătate (puțin mai mult de o treime) din cât am dat eu pe ea nouă, n-aș ezita s-o cumpăr a doua oară. E o cameră pe cinste.