-----------------------------------
bumblebee
03 Oct 2012 15:08

Camere DSLR pentru astrofotografie
-----------------------------------
Salut!
Fiind la inceputul drumului in ceea ce priveste astrofotografia, vroiam sa va propun o trecere in revista a aparatelor DSLR folosite cel mai des in astrofotografie(inclusiv cele iesite din fabricatie), pe langa asta, am auzit foarte des la DSLR-uri ca majoritatea (in afara de cele cateva care au fost scoase cu intentia de a fi folosite in astrofoto din fabrica) au in componenta acel filtru IR(infrarosii) care am inteles ca stopeaza lumina nebuloaselor de emisie (sper ca nu am spus o mare prostie)
Am auzit ca se poate scoate. Cum se face asta? Trebuie dus la cineva specializat sau o poate face orcine are o mana usoara si se pricepe la ceva mecanica fina.
Pe final, de ce CANON si nu si NIKON, am citit/vazut destul de rar in cautarile mele, de aparate NIKON folosite in astofoto. 
In principiu constructia dslr-urilor din ziua de azi este asemanatoare, senzorii sunt facuti mai mult sau mai putin de aceleasi firme care distribuie tuturor marcilor importante.
Ultima intrebare dupa cum v-ati dat seama am pus-o pentru ca sunt posesor de dslr NIKON de mai bine de 5 ani.
Multumesc!