-----------------------------------
Erwin
11 Oct 2012 20:13


-----------------------------------
Bine ai venit!
Subscriu &#537;i eu la importan&#539;a documentării prealabile. Multă vreme am pierdut jucându-mă cu lentile recuperate până am reu&#537;it să fac o lunetă simplă, dar am în&#539;eles care sunt principiile de bază. Experimentele au fost importante pentru asta. Binoclul întreg este păcat să-l strici dar dacă ai piese de la un altul stricat te po&#539;i ocupa să faci un tub potrivit în care să intre. Nu ai nevoie de redresor pentru astronomie, pe cer nu contează dacă se vede invers. Inversorul din poză este cu prisme cu acoperi&#537; folosit la binoclurile mici. Însă ai nevoie de un obiectiv cât mai mare, un dublet acromat cu focala mai lungă spre a putea folosi măriri mai mari. Po&#539;i folosi pentru început un 60mm F/10 sau pe-aproape. Vei avea rezultate bune folosind ocularul kelner de binoclu. Nu po&#539;i sări pa&#537;ii, începe cu lucrări simple până cape&#539;i experien&#539;a &#537;i cuno&#537;tin&#539;ele necesare abordării unor proiecte mai complexe. La ATM sunt o mul&#539;ime de proiecte după care te po&#539;i inspira. Vezi topicul dl-ui Tamasflex despre instrumente home-made din piese recuperate. Are multe desene cu explicatii.