-----------------------------------
Alexandru Rautu
22 Noi 2006 16:17


-----------------------------------
Din punctul de vedere teoretic, acest principiu reprezintă singura posibilitate de a stoca o informație și implicit singura posibilitate de a avea acces la o informație.  

Ideea conform căreia acest principiu ne-ar bloca oarecum drumul spre cunoașterea absolută este pe cat de greșită, tot pe atat de agasantă.

Principiu asta nu era pe vreamea lu' nea Newton ... in ciuda aparentelor fara acest principiu s-a realizat destul de mult. Teoria clasica a  electromagnetismul este o minunatie; formule lu' Maxwell cred ca sunt una dintre cele mai magnifice unificarii din punct de vedere teoretic dar si experiment  ( nenea Hertz :D ). Dupa cate stiu eu articolul lu' meseriasul Einstein :)  nu se chema teoria relativitatii, ci " Asupra electrodinamicii corpurilor " ...  sau ceva de genu asta ...  deci teoria lu' Einstein are vaste radachini si in electromagnetism  si fara a face referire la acel principiu a realizat una dintre cele mai impresionante teorii a secolul trecut ... Domnu Iacob principiu asta nu a facut nu stiu ce minuni de care amintiti dumneavoastra ... acest principiu a fost concept intr-o perioada de criza de idei, cand omul si-a recunoscut limitele ... neavad alte mijoace de exprimare oamenii de stiinta au fost nevoiti sa se recunosca infrantzi de misterul lumii microscopice si sa gasesca alte modalitatzi de al descrie.
Asta a dus la aparitia mecanicii cuantice ... care dupa un secol de existenta si de realizari miraculoase in domeniu stiintei ne lovim brusc ca nu putem unifica teoria generala a relativitatii cu teoria cuantica, si unul dintre aspecte ar fi chiar acest principiu ( dar nu numai, eu cred ca principalul motiv ar fi faptul ca sunt doua moduri diferite de intrepretare a campurilor: una clasica, asa cum este cea a lui Einstein si una sai zicem moderna ... campul Higgs ???  )  


P.S. Care poate sa-mi spuna mai multe despre acest camp Higgs ?