-----------------------------------
Alexandru Rautu
22 Noi 2006 17:17


-----------------------------------
In primul rand cred ca vorbim aici de lucruri diferite. Pe vremea lui Newton si Einstein si altii, teoriile se refereau la lungimi si distante mari. Pe cand mecanica cuantica se refera la dimensiuni subatomice. Nici relativitatea nu e perfect valabila la dimensiuni mici, nici mecanica cuantica la dimensiuni mari.

Principiul de incertitudine nu a fost bagat degeaba, este dovedit si experimental. Si nu este valabil pt corpuri de dimensiuni mari, din pricina decoerentei.

Din cate stiu eu, teoria cuantica se poate reuni cu teoria speciala a relativitatii, dar nu si cu cea generala, cea care nu incape in formule fiind gravitatia.

Mesajul a fost mai mult pentru domnul Iacob dar ceea ce am vrut sa spun e ca acesta bizara fizica, mecanica cuantica desi a explicat destul de mult cred ca isi recunoaste si ea limitele si va trebui un nou mod de intrepretare a lumii asa cum prin 1900 fizicenii au venit cu un nou mod de a vedea fizica acela de relativitate si de indeterminare, asa si acum ar trebui sa se deschida o nou cale de a vedea lucrurile ... oricum nu cred ca asta e topicul de care se vorbeste pe aici :D ... 

Ca o ultima intrebare referitor la ce ai spus:

Nici relativitatea nu e perfect valabila la dimensiuni mici

teoria cuantica se poate reuni cu teoria speciala a relativitatii


Cand ai spus relativitate banuiesc ca te-ai referit la cea generala nu ?