-----------------------------------
ursamajor
20 Oct 2012 22:52


-----------------------------------
Dragilor, văd că am stârnit și tot stârnesc într-una polemici. Ba cu limbajul, acum ba cu simple opinii. Să trag concluzia că trebuie să mă retrag, cumva? Păcatele mele, mi-am spus doar o opinie într-un subiect pe care nu l-am propus eu, ci Cătălin. Eu doar am avut de două ori divergențe DE OPINII, cu nobody, acesta răspunzând de fiecare dată în stilul "prietenii știu de ce", adică fără argumente observaționale și cu un ton de superioritate intelectuală, pe care eu l-am tolerat.

Văd că a comenta o părere, trece la nobody drept atac la persoană. Și asta mă mâhnește. Nu cred să fi făcut așa ceva în comentariul meu (chiar sunt curios unde ar fi atacul), ci doar am expus părerea proprie, bazată pe constatări experimentale. Acel cuvânt "unii" care a stârnit "urgia" era răspunsul direct la postarea d-lui Stănescu, între timp interpunându-se cea a lui Erwin, a mea devenind oarecum ruptă din context. Poate de-asta s-a interpretat eronat. Și, nu, n-am de gând să revoluționez optica. Am precizat că știu optică atât cât trebuie să aibă un om cu studii superioare, căruia i-au plăcut științele naturii și cele exacte, pentru cultura sa generală.
N-am spus în mod categoric că aș avea dreptate, fiindcă, am spus-o, multe chestii ce țin de fiziologia umană fac ca realitatea obiectivă să fie deformată, uneori, cazul iluziilor optice (Luna "mărită" la orizont, iluziile culorilor diferite etc.). Poate fi și cazul acestei probleme, deși argumentele susțin contrariul.

O seară bună tuturor!