-----------------------------------
URANUS7
23 Oct 2012 13:41


-----------------------------------
Nu se va pune problema sa fac vre-odata astro foto de elita din balcon. :)
Pentru antrenamente la procesari sau transmisii live, da. Cu cat ai conditii mai proaste cu atat inveti mai multe ca sa te descurci perfect inafara orasului.
Am Canon 550 D (Rebel T2i) si C-mount pt el. Exista un "racitor" facut special pt DSLR...se vinde prin Spania... este de exceptie... mi-au spus cei care-l folosesc (Astrobin). Asa cum am un cooler pt Chameleon ( as nenoroci camera fara el) asa mi-as dori unul pt Rebel. 
La Celestron 8" insa, am deja un Hyperstar care ma aduce "scurt" la F2. :)
Din pacate inca n-am un adaptor la el pt Mallincam . E vorba de un tubulet de plastic..pur si simplu. 
F2 mi se pare confortabil doar ca e pacat sa folosesti F2 la o rezolutie proasta...deci...un QHY8Pro ar fi excelent de folosit la F2 (Hyperstar) , nu ?:) Am sa experimentez, curand varianta asta. 
Poti face croping-uri fara teama la rezolutie de  6 Mpixeli, ca sa nu mai vb de calitatea imaginii totale.

Atunci cand e frig (ger) sau criza de timp si nu pot "blocustenii" sa iasa inafara orasului cu instrumentele, la observatii...exista si varianta "balcon" pt DSO. E mai bine decat nimic, nu ?