-----------------------------------
URANUS7
07 Noi 2012 18:42


-----------------------------------
Multumesc mult, Dragos, pentru interventie. 

Sunt absolut de acord cu tot ce ai scris. Ambele variante trebuiesc imbinate, evident.
Nu trebuie insa sa se confunde un Star Party Virtual cu niste simple emisii live.
La fel ca si la Star Party-ul clasic, trebuie (cel putin ar trebui) sa existe multa comunicare, poate chiar fiecare dintre participanti sa ofere surprize celorlalti capturand live un obiect sau prezentand imaginea proapat procesaat a unui  obiect, cu comentariile de rigoare .Cu cat mai multi participanti activi sau pasivi vor fi, cu atat mai mult va creste calitatea observatiilor sau a procesarilor,  in cadrul comunitatii, cred eu. 

In ceea ce ma priveste, abia astept sa vad cum ma descurc fata in fata cu cerul, la un Star Party clasic.
Trebuie sa-mi dezvolt abilitatile privind alinierea sub cer deschis ( nu de pe balcon) a unei monturi equatoriale de tip EQ6. :)

Vom organiza in premiera un Star Party experimental, minimal, care va fi inregistrat si probabil postat pe Youtube, pentru a fi vazut si de catre cei care nu au avut  posibilitatea de a participa macar ca si spectatori. Asa va incepe totul. 

Cred ca cel mai important ar fi sa stim cine dispune de un telescop, o camera (webcam adaptata sau una dedicata astrophoto) si ar fi dispus sa participe, in principiu (nu la o data fixa). 
Ne puteti contacta prin PM, aici, atat pe mine cat si pe Domnul Horatius, pentru a putea sa ne imprietenim si sa facem impreuna lucruri deosebite ca acesta: Virtual Star Party.  :)

Cu cei ce se vor oferi sa participe, vom discuta despre conditiile de ordin tehnic necesare (minimale, evident), vom face teste si vom incepe, incet, incet, sa lansam si acest tip de party-uri, care in mod firesc ar trebui sa fie avantajoase chiar si pentru cei mai comozi dintre membrii. :)

 "Pe cai", deci ! :) Asteptam inscrieri. :)

Cer senin !