-----------------------------------
HoO_Germany
27 Noi 2006 19:19

Re: Noul meu telescop - nu m-am lamurit ce pot vedea cu el
-----------------------------------
Noptile acestea cand a fost mai cald ne-am luat telescopul la a doua lui iesire in aer liber(prima a fost un esec).

Se vedea luna, asa ca ne-am gandit sa ne indreptam spre ea. Dupa putin chin am nimerit-o, se vedea fain, dar nu cu mult diferita de cum se poate observa cu ochiul liber. Ne-am indreptat spre stele, ele se vedeau prin telescop ca si cum le-am fi vazut cu ochiul liber, la fel de mici, dar poate mai multe.

Acum intrebarea mea este: nu ar trebui sa vedem ceva mai detaliat? Cineva spunea de inelele lui Jupiter, sau cometa, sau roiuri. Am incercat lentilele, cele 10mm, Wide Angle 25 si Barlows (cu astea a venit telescopul). Cu Barlows si oricare din primele 2 nu vedeam nimik pe luna, stelele in schimb se puteau observa micute si multe. 

Ne lipseste ceva (in afara de experienta)?

Daca nu ati vazut luna mai detaliata ca cu ochii, atunci poate nu ati umblat bine cu telescopul. Focusarul trebue focusat pe obiect si in caz normal ar trebui sa arate un telescop mai mult ca ochii.
Daca ziceti ca stelele se pot vedea mici si multe, atunci poate ca depinde de ce fel de ocular ati folosit, poate ca punctul focal unui ocular nu este bun, ori nu intre in ce caz in focus.