-----------------------------------
URANUS7
10 Noi 2012 22:40


-----------------------------------
Formidabila ideea, Dle Mircea,

Am vazut clipul, este excelent ca exemplu iar "tehnologia" e gata facuta. De fapt eu aveam un cont pe Google + si uitasem :)
Problema ar fi ca si pe Google + si pe Youtube se pot face Star party-uri, dar cu o limitare a numarului de co-participanti activi, data de latimea benzii Internet. 
Eu am reusit de multe ori sa trimit prin Youtube imaginea captata de camera astronomica, asignand la setari in loc de webcam pur si simplu numele driverului de camera astro. La fel se va face si pe Google +.

Ei au reusit pentru 9 persoane ...vad in clip... dar ce ne facem cu sutele de spectatori care vor sa vada ? :)
Simplu...unul dintre co-participantii activi trimite pe un singur link de tip stream (de pilda acel PROCASTER) imaginea ecran pe care o vede el precum si sunetul. Trebuie sa interactionam si cu "spectatorii" zic eu. :)

Iata deci ca e mult mai simplu. Solutia mea anterioara era putin primitiva. In cazul Google + trebuie doar sa se emita unul dintre cele n ecrane ale celor n emitatori (co-participanti).

Fiecare dintre cei n vede pe ceilalti (n-1) deci poate emite propriul ecran prin captura.

Ma ofer oricand ca si co-participant activ, mai ales ca pot face DSO (trecere in revista rapida) si din balcon . :)
Cine a urmarit tot clipul a remarcat ca cineva care avea o camera Mallincam avea o contributie substantiala la capitolul  DSO facut "in viteza". :)

O sa fac cateva teste experimentale cu cei ce se vor oferi (dl. Horatius a fost primul :) ) si daca nimeni nu se va grabi sa sparga gheata pana atunci o s-o spargem eu si dl. Horatius.

Domnule  Mircea, nu-i nici o scofala cu IT-ul asta...vor fi niste setari cel mult (pentru asignari la camera astro cu care se lucreaza)  si trebuie sa va faceti un cont pe Google +. 

Era sa uit, cred ca ar trebui facut un cont pe Google + pentru Astronomy.ro .
Acel cont ar putea fi folosit de spectatorii utilizatori ai Astronomy.ro, ca o "fereastra" pentru a transmite in scris intrebari pe parcursul Star Party-ului si chiar pentru a se adauga dinamic  grupului activ, ca un nou co-participant activ (intarziat) . :)
Abia astept primele experimente. :)