-----------------------------------
saiph
15 Noi 2012 14:58

Re:
-----------------------------------
As vrea sa le multumesc celor care mi-au raspuns la intrebare. Explicatiile au fost destul de digerabile (dupa mai multe reprize de citit si rasfoit netul dupa imagini) si cred ca acum am inteles cum vine.

Pentru a-mi usura munca am facut o reprezentare 3D, cu toate piesele, pentru o montura EQ5 (cum am si eu). Mai am putin de lucru la ea, dar cea mai mare parte a componentelor sunt acolo. Mai putin motoarele - urmeaza - si controllerul. Nu am reprezentat si "filetul" (sau elicea) melcului, din doua motive: in versiunea de ACAD pe care am folosit-o nu ies asemenea profile, iar daca as fi facut cumva aceasta "miscare gresita", si acum ma uitam la ecran asteptand sa-mi afiseze urmatoarele cadre cand dadeam zoom sau pan. La fel si dintii coroanelor pe axe (RA, DEC) - deja de la o roata cu > 30 dinti incepe sa sacadeze.
Urmeaza sa o "populez" cu telescoape: mai intai C8-ul, apoi si celelalte, eventual cu dual-saddle cu tot, in diverse configuratii.

Oricum, cam asta voiam sa zic.
Daca mai are cineva ceva de adaugat, cu cea mai mare placere il astept sa aduca completari, critici (constructive) sau remarci pe subiect.


Inca o data, multumiri!! ;)
Cer senin!