-----------------------------------
saiph
20 Noi 2012 14:40

Solutie pt ghidare?
-----------------------------------
Salut.

Ma tenteaza sa incerc si eu marea cu degetul, sa intru in astrofotografia ghidata.
Si ma intrebam cum as putea depasi anumite inconveniente, legate de posibilitatea de orientare a opticii de ghidare.

Spre exemplu, as vrea sa expun cu Tairul de 300mm (pe EOS400D) si sa ghidez prin Apex102 (redus cu un 0.5x, pe o camera simpla de ghidare - poate chiar SPC900NC: la 10cm apertura cu focala aproape de 600mm (redusa) ma gandesc ca are acces si la stele de magnitudine mai mare de +2, +3 (poate chiar > +4). Si nu prea-mi surade ideea de a pune makul intre inele de ghidaj.

Drept pentru care ma gandeam mai degraba la o solutie de genul asta, cu papuc rotativ (de talpica Vixen), ca doar n-o fi chiar nici o stea accesibila intr-un camp de cateva grade, parcurs intr-o singura axa (rotatie paralela cu planul ecuatorial).. Constructia ar fi asemanatoare focuserelor rotative, cu fusta conica, prinsa intre 3 suruburi cu varf rotunjit si un surub de blocare. Se poate pune eventual o garnitura de teflon si/sau un O-ring lubrifiat.

Cele doua ansambluri le am si in textolit si dural (a.k.a. "carne si oase"), dar as fi vrut sa fac modificarea la papucul din dreapta de pe placa de jos.


Pareri?
:D