-----------------------------------
saiph
20 Noi 2012 19:26

Re:
-----------------------------------
Ah, si eu care credeam ca nu-i decat o alta idee care-si va gasi brusc o rezolvare seaca :D

Ok, pai ma bucura sa vad o avalansa de pareri. Tocmai in sensul asta am si postat, ca sa vad cum ar trebui privita problematica.

Intr-adevar, ghidarea are scopul de a corecta eroarea data de precizia de prelucrare a mecanismelor de antrenare a instrumentului in miscare de urmarire, nu sa corecteze alinierea in pol. Si totusi ceva nu imi este clar.

Deci, si ma adresez celor cu experienta in expunerile ghidate (dar nu numai): cu cat abaterea de la centrul campului expus in instrumentul principal creste, cu atat ghidarea va fi mai ineficienta si va avea ca rezultat denaturarea formei stelelor in camp, la expuneri lungi (si insumate)? La asta nu m-am gandit. Si sincer nu-mi este foarte clar de ce. Din moment ce punctul de referinta pentru intreg sistemul este tot NCP, in apropiere de Polara, deci fara nici o legatura cu steaua de ghid. Si in plus, abaterea este in plan ecuatorial - nu misti pe declinatie deloc (poate doar un pic, din cauza suprainaltarii bazei pucului).

Deci (din nou..), cum ramane? 
 :?: