-----------------------------------
Ovi
29 Noi 2006 11:35

Alt incepator
-----------------------------------
Sincere felicitari!! In sfarsit un forum fara manele si obscenitati. Intrand din intamplare pe acest forum, mi-a luat doar doua nopti sa-l citesc integral. Problema mea nu este "lipsa de ocupatie noaptea", ci doresc foarte mult sa ma alatur "curiosilor incepatori" in tainele cerului. Eu sunt "curios proferionist" din nastere si as dori sa ma ajutati "sa nu calc intr-un canal", adica SA-MI CUMPAR - UN TELESCOP. Momentan sunt in "negocieri" cu situl www.telescoape.3x.ro pentru achizitionarea unui telescop. Pe scurt, le-am trimis cererea mea, cu toate cerintele care m-ar interesa adica un telescop "portabil" care sa-l pot catara  pe toti muntii din zona, sa fie "upgrade-abil" in timp si care sa ma ajute la obtinerea unor fotografii decente. Prima oferta a venit cu telescopul 13065PEQ2. Citind pe forum toate respunsurilor la ceilalti incepatori am apreciat singur ca acest model nu mi-ar "multumi curiozitatile" deoarece are diametrul de 130mm, iar pentru o imagine buna mi-ar trebui unul cu diametrul de minim 150mm. A doua oferta a venit cu modelul Dobson 203mm Pyrex, care (spun ei) ca m-ar multumi. (Am uitat sa mentionez un lucru, ca nu m-am uitat in viata mea printr-un telescop si pana luna aceasta nici nu stiam ca sunt de vanzare in Romania telescoape). Aici va rog sa ma ajutati dumneavoastra cu cateva raspunsuri. Care sint diferentele dintre cele doua telescoape, care mi l-ati recomanda pentru inceput, daca incep cu telescopul, ce trebuie sa-mi mai cumpar pentru al folosi in astrofotografie (mai tarziu, nu anul acesta neapara). M-as multumi sa incep cu cratele de pe Luna (la sfinxul de pe Marte inca ma gandesc :D ).Reprezentantii de la
skywatcher mi-au explicat ca la telescopul dobsonian ii pot aduce mai multe imbunatatiri in timp si are oglinda de calitate mai buna decat primul. Astept si parerile dumneavoastra. Va multumesc anticipat.