-----------------------------------
Ovi
29 Noi 2006 15:21


-----------------------------------
Multe multumiri pentru raspunsuri. Acum am terminat de cutreierat orasul fara nici un rezultat. Nici o carte de astronomie.Problema cu muntii se rezolva usor (la mine). Eu locuiesc in Radauti (jud.SV) si de acasa pana la Palma(Sucevita) am 18 km, ori pana pe Rarau am 80 km. Cu masina ajung in 20 min. , maxim o ora pana pe Rarau unde sunt si cabane cu camere pentru turisti (altitudine 1521 m). Aceasta dragoste pentru cer sa "materializat" cel mai profund anul acesta la locul de muca. Eu si cu sotia lucram intr-un atelier de iconografie in Grecia (8 luni pe an, iarna venim acasa) in Kalambaka la poalele meteorelor (stanci unice in lume). Va doresc macar odata sa vizitati aceste locuri si sa suiti pe meteore intr-o noapte de vara sa vedeti cum arata cerul privit doar cu ochiul liber. Nu te mai desparti de el. (Scuze, nu fac reclama la excursii in Grecia).Acum nu stiu daca as avea probleme la vama sa merg la anul cu un telescop in Grecia (circul cu masina personala), dar sper sa nu am probleme. Problema mea de telescop "portabil" era ca telescopul sa incapa intr-un porbagaj de masina. Cei de la  Sky-Watcher mi-au propus sa-mi cumpar reflector newtonian Dobson 203mm Pyrex si cu o montura  ecuatoriala HEQ5. Acum daca il cumpar pe acesta , pentru inceput poate imi spuneti care sunt urmatorii pasi pentru a ajunge intr-un final la astrofotografie.Ideea cu binoclul nu este rea, dar am trecut de faza aceasta iar acum im doresc ceva mai mult. Cu orientarile in spatiu nu ma descurc binisor, dar prin invatare se rezolva toate. Toate informatiile despre harti ale cerului le am stocate pe un laptop, asa ca nu mi-i greu sa-l iau cu mine.Deocamdata astept si alte decomandari din experientele voatre despre telescoape, poate cunoasteti alte modele mai bune (dar nu exagerat de scumpe). Eu am vazut odata (acu 15-17ani) cum arata telescopul de la planetariul din Suceava , si facand comparatia cu acela m-am referit la telescop "portabi" (nu incapea intr-o masina sigur). Daca aveti de vanzare DVD-uri cu documentare despre astronomie, carti ori alte materiale, va rog trimiteti-mi un mail. Va multumesc anticipat