-----------------------------------
saiph
29 Noi 2012 00:14

Re: Pipe EQ mount
-----------------------------------
Salut.

Un mic update intermediar, in legatura cu montura din racorduri filetate: mi-a sosit cotul de 45 de grade, de la Romstal  :D  :D  Seamana destul de bine cu [url=http://s120.photobucket.com/albums/o167/saiph_ro/instruments/CAD%20stuff/?action=view&current=pipe-eq-mount-Tair-c80.png]modelul 3D. Ceva mai scund cotul decat credeam, dar e de bine.

Partea buna e ca l-au putut aduce (pe comanda, ce-i drept); partea mai putin buna e ca nu au dimensiuni mai mici de 2" (asta e, e bun si asta) si a venit dupa 40 zile (prima data mi-au zis 30, iar cand m-am prezentat sa-l ridic, ma mai amanasera pana pe 17 Dec.)

Cam asa arata pana acum "proto-montura" din racorduri. Urmeaza partea distractiva: prelucrarea filetelor (13 bucati - cu noroc! ;) ) si montarea rulmentilor. Am mici dubii in privinta trepiedului, dar o sa vad cum se comporta  - doar cu montura - si daca incepe sa batzaie din toate suruburile, ma voi gandi la alt hub pt picioare (profile dreptunghiulare de otel - 90cm).

Mai trebuie sa-mi soseasca flansele (nu mai devreme de 2-3 saptamani, se pare) si sa largesc gaurile la greutati. Am o promisiune in sensul asta, de la unul din baietii nostri priceputi la mesterit pe masini de atelier - singura problema ar fi sincronizarea... sper sa o rezolvam in curand :)


Cam atat, deocamdata. Revin dupa ce o definitivez si testez, cu un review.
Spor!