-----------------------------------
Mircea Pteancu
01 Dec 2012 17:33


-----------------------------------
Alex
Dupa experienta mea ,e bine ca ,,mergi'' dar mergi intr-o directie gresita.
Si eu am inceput prin a construi o montura ecuatoriala pentru prima mea oglinda Beches de 160mm F/9.
Am abandonat acea montura ecuatoriala in momentul in care am inteles cu adevarat montura Dobson.
Am incercat sa explic procesul de ,,trezire la realitate''  in articolul pe care l-am publicat in revista Orion,prin amabilitatea astronomilor amatori de la Astroclubul Bucuresti,articol ce poate fi citit aici:

http://observoergosum.blogspot.ro/2012/07/dobson-si-telescoapele-sale-pentru.html

Dar faci foarte bine ca iti incerci fortele la bricolaj,ATM-ul este practicat si de catre oameni foarte bogati,pentru ca este foarte distractiv.
(Motivul nostru,al celorlalti,l-ai spus tu deja...)
Catalin doar incearca sa te previna ca ai sanse mari sa fii dezmagit de rezultat.
Dar daca asa va fi,nu-i bai,montura Dobson din lemn...te asteapta :D !

Montura mea ecuatoriala exista si acum ,dar nu mai  este a mea , este ,,a noastra'',a fost finalizata de prietenul Attila Csillag.Cine stie,daca-mi da Cel de Sus zile si ajung la pensie,poate ma apuca ,asa ,un chef irezistibil de astrofoto si atunci voi intreba : '' mda,deci ce mai face montura aia ecuatoriala?"

Mircea