-----------------------------------
petrica
09 Dec 2012 13:22

Luneta/Telescop cu 2 oculare ... se poate ?
-----------------------------------
De ceva timp ma framanta ceva. Ca orice persoana care se apuca de sportul asta, era clar ca dupa binoclu urmeaza altceva mai potrivit pentru a privi stelele !
Insa ... ,,ezista" o problema ! Sunt foarte legat de a privi printr-un aparat optic, cu ambii ochi ! Chiar si cu binoclul am incercat sa privesc cu un singur ochi si nu mi-a placut cum vad ! ... parca imaginea nu mai este aceea si campul vizual imi pare mult mai mic.

Mai jos am atasat o schita cu ajutorul careia imi voi explica problema. 
Sa presupunem ca-mi voi cumpara un refractor ! Exista pe lumea asta un dispozitiv care sa se prinda in locul ocularului, dar care sa contina prizmele si ocularele pentru a putea privi cu ambii ochi prin acelasai tub al reflectolului, astfel incat ambii ochi sa priveasca aceeiasi imagine care intra prin singurul obiectiv al lunetei ?

Poate sa mai discutat pe aici aceasta problema, insa eu nu am reusit sa dau de un astfel de subiect ... si am rascolit mult acest forum !
Nu am stiut unde sa postez aceasta discutie si m-am gandit ca aici este cel ami bine, insa daca nu este locul potrivit, va rog sa-l mutati acolo unde trebuie !

Cu respect !
Petrica