-----------------------------------
saiph
09 Dec 2012 15:30


-----------------------------------
Aha ... exact la asa ceva ma refeream ! :)

... si sa inteleg ca dispozitivul nu este de un real succes, ca nu am auzit sa aibe cineva asa ceva. Trebuie sa aibe si niste dezavantaje, nu ? In afara de pretul mare ce revine dispozitivului si perechilor de oculare ce trebuiesc cumparate, care ar mai fi neajunsurile ?! ... limina este mai putina, sau ...
Are cineva asa ceva ?


Este destul de raspandit/utilizat, trebuie doar sa cauti informatii / recenzii despre el, ca sa vezi cat de multi folosesc un asemenea dispozitiv.

Am avut si eu unul, si imi placea cum se vede.
Calitatea imaginii este foarte mult dependenta de calitatea opticii pe care o contine. Daca nu sunt prisme dintr-o sticla foarte buna si acoperirile neperformante, vei obtine imagini neclare.
Dar chiar si cu cel mai bun tratament, tot nu poti concura cu un binoscope.

Daca ai suficienta apertura si il poti adapta si ai suficiente finante ca sa-ti satisfaci curiozitatea si comoditatea de a observa binocular (iti trebuie doua oculare identice, de calitate foarte buna si eventual cu camp mai generos, plus un amplificator, ca sa poti ajunge la focus, de preferat cu putere mai mica, pt ca drumul optic prin dispozitiv creste factorul), ia unul si incearca. Numai sa vezi la ce marca te orientezi. S-ar putea sa fi nevoit sa faci un credit daca tintesti prea sus :D