-----------------------------------
saiph
10 Dec 2012 12:48

Re: Oare cati pasionati de astronomie exista in Romania ?
-----------------------------------
Oare cati pasionati de astronomie exista in Romania ? :?:

S-a mai discutat pe marginea acestui subiect, aici, pe forum.
Nu mai gasesc acum postarile respective, poate reuseste careva sa dea de ele, dar din ce-mi aduc aminte, reiesise in urma "recensamantului" undeva la cateva mii de observatori amatori (in jur de 10 mii, daca nu ma-nsel, sau mai putin), iar pt capitala cateva sute (parca 2-300). 

Poate nr celor care sunt doar pasionati dar "neatinsi de virus" (iesiri la observatii, constructie instrumente, colaborari cu cluburi si institutii de profil...) o fi ceva mai mare. Dar chiar si asa..  nu este deloc mult, tinand cont ca suntem totusi un popor cu pretentii de oameni culti, care nu mai cred ca soarele se-nvarte in jurul nostru, si stiu ca nu trebuie sa se ia dupa horoscop  :D  Sau poate... :-/

Daca ne uitam in Vest, constatam ca lucrurile se prezinta ceva mai bine, in privinta asta, chiar si la americani, asa prosti cum ii consideram (si pe unii chiar ii stim), dar au cateva milioane de amatori ai astronomiei (adica pasionati de~, care iubesc acest hobby/aceasta stiinta si ramurile conexe, nu ca ar fi "ageamii"  - sa nu incurcam sensurile cuvintelor). Au si alte posibilitati acolo, bineinteles