-----------------------------------
jimao22
15 Dec 2012 21:34


-----------------------------------
La on-axis-guider exista niste ghidaje in coordonate X-Y care misca camera de ghidaj cu totul pana gasesti o stea de ghidaj corespunzatoare.
La OAG-ul pe care vreau sa-l fac, prisma este reglabila +- 5 grade in "altitudine", in limitele permise optic vorbind pentru o reflexie buna chiar daca prisma nu este argintata si reglabila si in "azimut" printr-un surub, nemaivorbind de reglajul ce se poate face rasucind camera de ghidaj cu totul 360 grade in jurul axei opice principale, ca sa gasesti daca vrei o stea de ghidaj de jur imprejurul pozitiei centrale a camerei principale. Sper ca m-am facut inteles...
Am sa pun in Dropbox pozele pe care le-am descarcat pana acum unde am gasit ceva relevant in domeniu, ca sa intelegeti despre ce e vorba pana acum.
Am mai constatat (ca pe mine nu m-a dus mintea sa verific) ca oglinda OAG-ului nu obtureaza traseul luminii ce cade pe senzorul camerei principale, acesta din urma (senzorul) fiind mai mic decat deschiderea de 1.25" din tubul final al traseului optic. Se vede asta tot in pozele din Dropbox.

https://www.dropbox.com/home/Public/OAG