-----------------------------------
Mircea Pteancu
16 Dec 2012 18:53


-----------------------------------
Eu am un newtonian cu apertura de 76mm F=700mm care a purtat brandul ,,Optus'' si despre care Internetul mi-a spus ca este un,, Lidl telescop''.
Am efectuat numeroase observatii cu acest telescop care rezolva fara probleme Porrima si Zeta UMa,prezinta pana la patru benzi joviene si anul acesta cred ca am vazut chiar si diviziunea Cassini-ce-i drept doar la extremitatea anselor si nu am mai apucat sa confirm observatia cu un telescop mai mare-iar in Trapezul lui Orion prezinta patru stele etc.
Ce-i drept ,telescopul a suferit operatii de optimizare la care a ajutat si  Erwin,nu mai este exact telescopul Optus.Dar optica,inafara de realuminizarea ambelor oglinzi de catre Tavi Stanescu,nu a suferit alte modificari.
Si asta-i adevarat ca micul meu reflector este o ,,vechitura'' si este executat din metal cu exceptia piciorului din plastic al cautatorului,picior care este si el planificat pentru a fi schimbat.
Daca-mi cereti insa o adresa unde ati putea comanda un OTA similar,ma tem ca nu o am. :D 

Mircea