-----------------------------------
aecrimla
01 Dec 2006 22:51


-----------------------------------
Pentru un incepator cum e aecrimla, e foarte important sa ajunga sa invete cerul astfel incat diferitele zone sa-i devina familiare (asa cum bine zice Catalin). Daca vei continua pe linia asta cu instrumente din ce in ce mai mari si motorizate cu goto atunci vei ajunge sa te uiti la cer ca si cum te-ai uita la poze din reviste sau de pe net, vei risca sa nu mai "cresti" si sa ramai ca si gaina din avatarul tau. :)  :D  :lol:
Cataline, diferenta dintre 200 si 300 e destul de mare pentru ca vantul sa conteze.

Da ai perfecta dreptate ca la monturile GoTo te uiti prin instrument ca la poze si nu prea inveti mare lucru despre bolta cereasca.

Spun ca ma ajuta la orientare acest Inteliscope deoarece privind printr-un instrument cu deschidere mare este altfel decat as privi prin telescop...mic, sau binoclu si pot invata mai repede pozitiile astrelor pe bolta chiar ghidand manual telescopul.
Am incercat diferite , "majoritatea" Planetarium-urilor Software, care i-mi sunt de folos doar ca dupa ce privesc in ecranul laptop-ului i-mi trebuie vre-o 30 de secunde sa ma acomodez cu intunericul.

De crescut nu mai cresc , poate in largime , iar avatarul pot sa-l fac si culturist :-)
Ps: nu este gaina , este COCOS.  :wink:

Referitor la Vant, nu cred sa influenteze vantul tubul optic care are greutate de aprox 19-20 kg, iar daca da in zilele cu vant nu-l scot afara,.