-----------------------------------
saiph
22 Dec 2012 11:49

Re:
-----------------------------------
Am trecut si eu pe la Lidl, ieri, sa mai iau cate ceva si am vazut ca mai aveau cam 7-8 binocluri la vanzare (s-au dat in 2-3 ore) am zis hai sa vad ce-i de capul lui.
Prima senzatie, cand l-am pus la ochi, a fost de ameteala cumplita - datorita foarte proastei colimari a prismelor. Apoi, incercand sa fac abstractie de asta (priveam cu cate un ochi si doar cand era absolut nevoie, cu ambii), am incercat sa fiu cat mai generos cu notele, dar conditiile nu prea au permis.

La 15-20m, in conditii de iluminare artificiala, scris albastru pe fond alb, am testat ce-i poate pielea. Ceea ce m-ar fi facut sa-l cumpar era faptul ca avea obiecfivele fully coated (MgF, acea tenta albastruie) si parea destul de greu, deci s-ar fi pus ceva material serios prin el. Ceea ce nu prea mi-a placut, in afara de chinul la care-mi supunea ochii decolimarea, a fost si faptul ca, la cresterea puterii, campul aparent scadea simtitor. Da, campul aparent, nu numai cel efectiv. Senzatia era ca te uiti prin doua tuburi care incep sa se ingusteze pe masura ce dai de maneta care creste puterea de marire. Devenea cam dificil sa recompui imaginea.

Aberatia cromatica nu am avut cum sa o testez prea atent, dar marginea campului parea ca "se pierde in detalii", ca sa zic asa - ceva mai mult de 1/3 din camp.
Probabil ca ar fi un binoclu bun pt supraveghere, pt birdwatching, pt activitati "lumesti" :D Din pacate, cand m-am intors la magazin (cu ceva banuti in plus si hotarat sa-l iau ca sa incerc sa-l colimez) fusese epuizat stocul si n-am mai apucat sa cumpar pt a-l analiza pe toate partile.

Oricum, sunt multumit cu 7x40 si cu 15x70-ul meu :) cui ii trebuie zoom..?