-----------------------------------
Mircea Pteancu
27 Dec 2012 20:20


-----------------------------------
Chiar daca intrebarea apare si reapare,cred ca este interesanta si merita sa primeasca un raspuns.
Parerea mea este ca exista cam un astronom amator la 10.000 de locuitori.
Cu alte cuvinte ,un oras ca Aradul poate sa adune cam 20 de astronomi amatori.
Iar Romania poate avea ca la 2000 de astronomi amatori.
Prin astronom amator preiau definitia lui Doru Dragan adica acesta este acea persoana care cultiva in mod activ Astronomia.
Exista insa un imens interes pasiv pentru Astronomie.Persoanele care manifesta un interes de moment pentru ,,cele ceresti'' ,au doar o intelegere neclara,obscura a Astronomiei ,Astrologiei si Ufologiei,intelese ca fiind parti ale aceluiasi intreg.
Modul agresiv,foarte vocal,prin care astronomii se dezic de bransele astrologice si ufologice  care le sunt atribuite de catre cultura populara ,cred ca se numara printre cauzele indepartarii a 99% dintre posibilii discipoli.
Sa fiu bine inteles,cultura populara se afla acolo unde se afla,nu spun ca Astrologia si Ufologia apartin Astronomiei.
Ceea ce spun eu este  ca  societatile,asociatiile,astrocluburile de Astronomie nu au o buna politica PR.
Asa ca sa nu se mai vaicareasca de lipsa de popularitate.

Si la ce bun de fapt ar trebui sa fie astronomi cata frunza si iarba?
Sa fie mai multi tampiti ca ala care declara ritos pe un forum ca pe vremea lui Huygens telescoapele ,,nu vedeau bine pentru ca pe atunci  lentilele nu aveau acoperiri AR''?

Astronomia si Optica de precizie au fost intotdeauna un business de elita.

Mircea