-----------------------------------
jimao22
05 Ian 2013 00:21

MaxPilote
-----------------------------------
Am descoperit zilele astea un soft foarte interesant, gen CCD Autopilot sau CCD Commander, doar ca este free.
Se cheama MaxPilote (vezi http://www.felopaul.com/maxpilote.htm) si este un program de automatizare a sesiunilor de astrofotografie care are in grija si sub comanda toate programele ce se ocupa de buna functionare a unui sistem astrofoto. 
Face focus automat fie cu FocusMax fie cu MaximDL, autoguiding fie cu MaximDL fie cu PHD (? - Emil, vreo parere?), se poate conecta la o statie meteo sau poate dirija o cupola. Am incercat sa il probez dar din pacate, la toate programele de acest gen, nu se pot face teste indoor. Iar ca sa fac teste outdoor trebuie sa pierd cateva nopti din timpul pe care si asa nu-l am. Voi face acest lucru doar dupa ce o sa am observatorul gata, ca sa pot avea timp la dispozitie suficient.
Am pus pe tapet problema acestui program, poate cineva dintre cei care au experienta in acest sens pot proba programul si sa ne dea un feed-back.
Ma refer in special la Emil Kolbert, care poate sa faca o recenzie in deplina cunostiinta de cauza.