-----------------------------------
Teo
07 Ian 2013 00:47


-----------------------------------
Laurentiu, eu am prezentat o realitate deoarece de peste un an sunt posesorul acestei lunete acromate de 120/600 mm.

Este normal sa ofer o informatie corecta asupra a ceea ce vad prin ea.

Am avut suficient timp sa ii probez atat partile bune cat si limitele.

Am privit prin multe instrumente optice pana acum si am si construit destule, asta fara sa apelez la ajutorul cuiva de aici de pe forum.

Pe timpul cand mi-am construit prima oglinda de telescop si prima luneta nici nu exista acest forum si nu erau nici magazine de unde sa cumperi optica  la noi in tara ( in afara probabil de IOR cu care nu am avut tangente ).

Nimeni nu ma poate convinge de un lucru pe care l-am constatat fizic, prin propriile simturi avand acest instrument cu mine la tara pe un cer bun.

Nu am exagerat si nu am supraapreciat calitatile niciunui instrument pe care l-am detinut sau prin care am privit. Imi place sa fiu realist.

Este corect sa relatam tot ce stim despre un instrument daca il avem si/sau daca am privit suficient de mult prin el, in diferite conditii.


Nu stiu de ce nu vin cu cate un review ( despre divrese refractoare ) si alti "lunetisti" de pe forum...caci avem destui si sa ne traiasca ! Eu cred ca nu doresc polemici si atunci mai bine se abtin, ceea ce voi face si eu de acum incolo.

Am construit inca doua instrumente si am in lucru un nou proiect cu mult mai mare decat cele anterioare dar vad ca nu are rost sa mai prezint nimic pe forum, deoarece intotdeauna se gasesc oameni care sa prezinte contraargumente nefondate din dragul de a se contrazice. Oameni care nu au privit prin aceste instrumente si doar au impresia ca din teorie le stiu pe toate si pot calcula tot.

Nu are rost sa continui. Eu am spus ce am avut de spus si ma voi opri aici.

Cine doreste sa creada bine, cine nu poate sa experimenteze si bine ar face deoarece aceasta este cea mai corecta cale prin care poti afla limitele sau performantele unui instrument.

Inca ceva. Sa ne aducem aminte cu nostalgie ce se discuta prin 2008 pe forum despre RFT fara a le critica cineva :

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=2294&postdays=0&postorder=asc&start=0

Numai bine !

PS.  Erwin, te cred pe cuvant desi nu am privit niciodata prin asa ceva, dar trebuie sa fie o minunatie de instrument.