-----------------------------------
HoO_Germany
05 Dec 2006 17:50


-----------------------------------
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.

@stelaru: sar'na pentru indicatii, sunt interesante preturile, dar as fi preferat sa gasesc sa il cumpar de undeva mai aproape, ideal din tara.
Eu sper sa ma incadrez in banii astia, chiar daca ar trebui sa cumpar un instrument sh, pentru ca personal mi se pare o suma decenta pentru un incepator.
Si evident ca nu ma asteptam la imagini gen nasa :)

@HoO_Germany: din ce variante mi-ai spus, cred ca as alege Newtonul de 150/750mm, dar nu am inteles de unde l-as putea cumpara, daca pretul acela include vreo taxa... scuze de intrebarile idioate dar sunt si eu mic si noob :)

A da, mai am o intrebare cretina: cam cat de greu credeti ca ar putea fi de transportat un dobson  :oops: de 150/1200? Multumesc din nou!

intrebarile nu sant nici idioatice, nici cretine  :) 

Acest Newton 150/750 este un compromis bun, montura ar putea fie ceva mai precauta, din cauza ca este ceva (putin) de suboptimala, dar vizual ajunge, are destul capabilitate pentru acest telescop.
In tara exista destule posibilitati a cumpara aceste instrumente  :wink: 

Un Dobson ar fii de portat, si unul de 8" nu ia mult mai mult loc ca Newtonul de 150/750. Numai al lui Rack este cam greu de desfacut, ca este surubat. La transport cu masina ar trebuii fie pus pe banca din spate.