-----------------------------------
jimao22
13 Ian 2013 21:22


-----------------------------------
Cand ai in fata un proiect aproape perfect (nu al meu, fireste) e greu sa faci inovatii prea mari. 
Am mers cam greu cu proiectarea fiindca am vrut sa o fac in SolidWorks, folosind aceasta ocazie sa imi imbunatatesc performantele modeste de lucru cu acest program.  
Initial, la sugestia lui Alexandru Savin, am vrut sa fac si un reglaj in adancime pentru prisma dar cumva acest lucru este redundant cu reglajul unghiular pentru prisma, asa ca am renuntat la idee. Ar fi complicat prea mult proiectul, care o sa fie si asa dificil sa il fac, fiindca nu am mai lucrat la un strung si la o freza, asa, mai mult, de cand eram in liceu la atelierul-scoala (am avut bafta sa fac acele ore lucrand pe astfel de utilaje si nu tragand la pila, bomfaier si smirghel ca marea majoritate a colegilor de liceu).
Deci, revenind, proiectul, intr-o faza intermediara arata cam asa. Se va completa cu reglajul pe "azimut" al prismei (vezi "dinti angrenajului"), cu surubelul de reglaj pe "altitudine" (aproape gata) si cu un focuser mic si cat mai simplu.
Pe parcurs am sa mai fac modificari si imbunatatiri, pe masura ce au sa se lege ideile.
Ii multumesc lui  saiph pentru prisma pe care a avut marinimia sa mi-o ofere (am sa ma revansez pentru asta) si lui Alexandru Savin pentru sprijinul moral, deocamdata, sunt sigur daca voi avea nevoie de supervizare la proiectare, ma poate ajuta cineva cu programul asta.