-----------------------------------
jimao22
18 Ian 2013 22:58


-----------------------------------
Asa cum am spus mai sus, am sa postez acum un fisier .xls in care am centralizat informatiile pe care le detin pana in prezent.

- PERIOADA - in primul tabel am trecut week-end-urile incepand din mai si pana in septembrie care sunt favorabile organizarii unui star-party (temperatura ambianta rezonabila, luna noua sau pe aproape, lungime a noptii suficienta cat sa ne intindem la oarece observatii). Am scazut din ele cele 2 week-end-uri in care stiu ca se vor organiza ALTE star-party-uri, astfel incat sa nu concuram inutil pentru aceeasi perioada. Am trecut de asemenea si cateva date despre planetele / asteroizi mari vizibili in perioadele respective, ca si elemente suplimentare de interes.
Cu albastru am marcat perioada care mie me se pare cea mai buna in vederea organizarii intalnirii. 

-LOCATIA - nu am pana acum decat o locatie care sa intruneasca toate conditiile optime organizarii acestui eveniment - o zona ferita de poluare luminoasa (1), destul de departe de aglomerarile umane mari dar nici total izolata (2), cu posibilitate de campare la nevoie, suplimentar fata de cazarea din pensiune (3), cu posibilitatea de a organiza conferinte/prezentari (4), cu un pret foarte bun (5) si plasata cat mai strategic pe harta (6).
O singura locatie a indeplinit pana acum toate criteriile si este cea expusa in tabel. Am vorbit cu proprietarul si in cel mai scurt timp o sa fac si o vizita acolo, de unde am sa revin cu impresii live si fotografii.

- PARTICIPANTI - pe langa cei care si-au anuntat prezenta intr-o forma sau alta, am trimis pm-uri unui numar destul de mare de membrii marcanti ai acestui forum, pentru a avea confirmarea participarii lor la eveniment. Am fost surprins sa vad ca multi nu stiau sau nu urmarisera topicul. Deci daca nu le trimiteam mesajul, ar fi ratat intalnirea pentru ca raspunsul marii majoritati a fost "da".
Au fost si cateva "nu"-uri hotarate dar nu ne suparam. Asa cum am spus, scopul principal este sa NE CUNOASTEM si apoi sa facem schimb de cunostiinte si experienta, sa creem niste legaturi care sa depasesca granitele evenimentului acesta. Daca vremea va tine cu noi, atunci sunt sigur ca evenomentul va fi chiar MEMORABIL.
Cei de pe aceasta lista care sunt prezenti doar cu nick-name-ul, ii rog sa-mi dea si  numele intreg.
Cine vrea sa mai vina cu cineva, sa-mi spuna cu cate persoane o sa vina. Eu de exemplu am sa vin cu familia - eu, sotia si cei doi copii, deci vom fi 4. E important ca sa stim asta, ca sa dimensionam corect cazarea.
Nu cred ca e cazul sa stam la cort cata vreme cazarea iese 50 ron/persoana tot week-end-ul.
De asemenea, in acest tabel am trecut si persoanele cu lucrarile ce se vor prezenta. Unele din ele vor prezenta ceva dar nu mi-a parvenit inca denumirea referatului, o sa le completam pe parcurs.
Daca mai vrea cineva sa prezinte ceva, sa-mi trimita pm cu ideea pe care o are.

Astept un feed-back de la voi pe sectiunile dedicate  ale evenimentului - "participanti" - pentru participare si lucrari, "propuneri locatii" - pentru alte idei bune privind locatiile si "reuniunea anuala"  - pentru perioada in care sa organizam totul.

 https://dl.dropbox.com/u/98966678/Tabara%20astronomy.ro%202013.xls