-----------------------------------
HoO_Germany
06 Dec 2006 16:57


-----------------------------------
@ Robert

Calculul nu mi l-a facut nimeni din burta. Astea sunt costurile legale conform legilor din Romania. Si aceleasi legi se aplica si la persoane fizice.

Faptul ca prin Atlassib se evita plata taxelor vamale si a TVA-ului este doar e evaziune fiscala realizata tacit de soferii care nu declara la vama ce transporta si de destinatar. Insa o trimitre prin posta normala nu scapa de aceste taxe, eventual se reduc prin procedeul de mai sus (declaratie falsa din partea destinatarului prin care declara un pret mai mic, doar in conditiile in care lipseste factura).

Bine, daca vorbim de lege, atunci am trebuii sa incepem la politicieni romani  8) si cand ei stau fara smecherie, atunci putem vorbii de popor sa stea si el "curat".
Desigur este un avantaj a trimite marfa asa, ca clientul sa nu plateasca asemenea taxe si vame  :) si de ce sa nu se ia acest avantaj?
Totusi am times si prin posta normala, unde clientul NU a platit vama, ca si acolo am declarat instrumentul asa, ca sa nu stea pe o lista  :P Dar ce a fost negativ, era ca pachetul s-a deschis inainte si Vamoji au pus mana pe optica si se vedea degetele pe ea. Si asa ca si pe drumul asta nu s-a intamplat nimic cu vama, taxe si cine stie ce de povesti, dar era transportul mai scump ca cu Atlassib.
Asa ca eu am ales drumul mai usor si mai ieftin pentru client, asta se zice la noi "nas business"  :wink: sau cu alte cuvinte SERVICE.
Pentru mine este drumul asta nu neaparat mai usor, pentru ca ma scol cu 90 min mai devreme (la 5.30). Ca sa duc marfa la Atlassib, trebue sa merg 65 de km si sa fiu la gara buz inainte de ora 7 dimineata. De fiecare data se intarziaze buz-ul (cel putin 45 min) si eu ma duc dupa asta la ofis si incep lucru (normal la 7.30) .... tot mai tarziu.... dar ce sa zic... SERVICE. 


Nu vreau sa zic, ca in romania nu exista asa ceva, ca nu sant si acolo vanzatori cu SERVICE bun... poate tu esti unul cu asa service bun.